Luni, 31 Iulie 2006 - 05:36 AM Aleg.RO: Ponta a vrut sa se certe cu judecatorii lui Tender, dar s-a luat in bete cu PD

Publicat de: B. Costescu

gardianul Deputatul PD Monica Iacob Ridzi solicita punerea lui Victor Ponta (PSD) în discutia Comisiei juridice a Camerei pentru încercarile acestuia de a-l apara în instanta pe Ovidiu Tender .  Potrivit deputatului, liderul PSD a incercat sa eludeze legea.

PD: Ponta a vrut sa incalce legea pentru Tender
Deputatul PD Monica Iacob Ridzi solicita punerea lui Victor Ponta (PSD) în discutia Comisiei juridice a Camerei pentru încercarile acestuia de a-l apara în instanta pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Deputatul PD îi cere lui Ponta sa declare care sunt adevaratele motive care l-au îndemnat sa „uite“ de prevederile care stabilesc incompatibilitatile exercitarii profesiei de avocat cu functia de parlamentar si  sa renunte la mandat, daca din aceasta pozitie alege sa reprezinte mai degraba interesele fostilor sponsori ai PSD decât pe cele ale românilor care l-au votat. Ridzi mai cere ca Baroul sa îsi precizeze pozitia fata de faptul ca un membru al sau a încalcat deontologia profesionala si sa precizeze daca s-a încalcat o obligatie legala ce revine avocatului parlamentar Victor Ponta, atunci când acesta a venit în instanta sa apere un inculpat într-o cauza de spalare de bani. Conform sursei citate, avocatul care se afla în exercitarea unui mandat de deputat sau senator nu poate sa pledeze si nu poate acorda asistenta juridica învinuitilor sau inculpatilor si nici nu-i poate asista în instante în cauzele penale privind infractiuni de spalare de bani, asa cum prevede art. 44, indice 1 din Ordonanta de Urgenta nr. 77 din 4 septembrie 2003, privind completarea Legii 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Avocatii lui Tender au incercat sa «traga» de timp pana la miezul noptii, cand expira mandatul de arestare
Avocatii lui Tender au reusit sa amane judecarea prelungirii mandatului de arestare pana in ziua expirarii acestuia, adica pana ieri.

Dupa ce au mers pe mana deputatului Victor Ponta, la sedintele de la sfarsitul saptamanii trecute, ieri Gheorghe Mateut a ridicat mai multe exceptii, in speranta prelungirii judecatii pana dupa ora 24, cand Ovidiu Tender ar fi putut iesi nestingherit din arest.

Procurorul de sedinta a fost recuzat pe motiv ca ar avea un interes în aducerea unui avocat din oficiu care sa sustina apararea în cauza privind prelungirea mandatului de arestare preventiva. In cele din urma, judecatorii au respins exceptia invocata de aparatorii lui Tender si au continuat sedinta de judecata. Întrebat de jurnalisti daca prin declararea acestui recurs nu urmaresc sa traga de timp având în vedere ca mandatul lui Tender expira duminica seara, Ponta a negat ca ar exista un interes în aceasta privinta, precizând ca aceasta este o procedura legala.

Ponta persista
Vineri avocatii lui Tender au vrut ca instanta sa amâne cu cel putin 24 de ore judecarea prelungirii mandatului de arestare a lui Tender, pentru ca apararea sa poata analiza noua acuzatie adusa omului de afaceri, dupa ce procurorii au înlocuirea uneia dintre încadrari din bancruta frauduloasa in spalare de bani, conform NewsIn. La termenul de sâmbata, 29 iulie, avocatul Mateut nu a venit. S-a prezentat, în schimb, Victor Ponta, desi judecatorul îi explicasera, cu o zi înainte, ca nu poate pleda. Ponta a insistat sa pledeze, dar fara succes. Parchetul General a cerut arestarea preventiva a lui Tender deoarece omul de afaceri ar fi încercat sa influenteze un expert care lucra în dosarul RAFO-Carom. Tribunalul Bucuresti a aprobat mandatul de arestare a lui Tender, în 3 martie 2006, dupa ce i s-au prezentat stenogramele discutiilor purtate între juristul uneia dintre firmele lui Tender, si expertul numit în dosarul RAFO. Tender este acuzat ca a constituit un grup de criminalitate organizata  care avea ca scop obtinerea de fonduri financiare frauduloase si falimentarea societatii Carom.


(901 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la B. Costescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Ponta a vrut sa se certe cu judecatorii lui Tender, dar s-a luat in bete cu PD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.