Luni, 31 Iulie 2006 - 05:37 AM Aleg.RO: Exod de primari si de consilieri PSD in partidele Aliantei

Publicat de: Nicoleta Nicolae

real_romaneasca     Desi au fost amenintati ca vor fi dati in judecata de conducerea partidului daca vor parasi PSD, tot mai multi alesi locali social-democrati parasesc formatiunea pentru care au candidat si au obtinut posturile in administratie .

PSD Suceava a mai pierdut un consilier judetean, dupa ce directorul SC REGNAFOR Vatra Dornei, Mircea Rusu, s-a alaturat liberalilor. Presedintele PNL Suceava, Ion Lungu, a declarat ca directorul societatii dornene a depus recent declaratia privind apartenenta politica, in baza Legii nr. 249/2006 care a modificat Legea privind statutul alesilor locali, formular din care reiese ca Mircea Rusu a pa-rasit PSD. "Domnul Rusu a depus adeziune la PNL, care a fost aprobata. In aceste conditii, din acest moment, in Consiliul Judetean Suceava vom avea 11 reprezentanti", a spus Ion Lungu. El a adaugat ca pana in momentul de fata, PNL Suceava a primit numeroase solicitari din partea unor alesi din judetul Suceava pentru a se inscrie in aceasta formatiune politica, atat consilieri locali, cat si primari.

PD racoleaza de la Constanta la Arad

Totodata, dupa primarul social-democrat al municipiului Mangalia, Zamfir Iorgus (foto), care a ales PD Constanta, inca trei edili ai PSD vor parasi organizatia judeteana condusa de Radu Mazare. Este vorba despre primarii Traian Cristea (Costinesti), Florin Mitroi (Valu lui Traian) si Mugur Mitrana (23 August). Presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, a spus ca stie de intentia anumitor primari de a migra catre PD, dar ca "cei care sunt fricosi pleaca si se lasa cumparati cu trei arginti, iar cei care sunt barbati raman".
In acelasi timp, primarul si viceprimarul orasului aradean Pancota, Iosif Retter si Ioan Pancotan, s-au inscris la sfarsitul saptamanii trecute in PD, parasind PSD pe listrele caruia au fost alesi in functii. In ultimele luni, din PSD Arad au mai plecat, printre altii, edilul orasului Ineu si primarii comunelor Barsa si Dezna.


(1063 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Nicoleta Nicolae


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Exod de primari si de consilieri PSD in partidele Aliantei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.