Marți, 01 August 2006 - 05:52 AM Aleg.RO: Primaria Iasi, acuzata ca-si neglijeaza parcarile si pietele

Publicat de: Adriana Popescu

curentul

Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, Primaria Iasi isi neglijeaza anumite surse de venit, printre care parcarile, pietele si publicitatea stradala, fapt ce are drept consecinta incasari scazute la bugetul local .

"In ultimii patru ani, primaria a amenajat sute de locuri de parcare pentru taximetristi, de la care nu a perceput nici o taxa", se arata in document. Dupa calculele inspectorilor, doar anul acesta, taximetristii ar fi trebuit sa "aduca" la bugetul local circa 5,8 miliarde de lei.

Acelasi raport releva faptul ca incasarile din pietele publice sunt scazute din cauza evaziunii practicate de comercianti, dar si a complicitatii unor angajati ai primariei. "Intrucat s-au stabilit relatii intre lucratorii comerciali si comercianti, e necesara implicarea conducerii pentru luarea de masuri", se specifica in document.

Alte lacune au fost evidentiate in privinta publicitatii stradale, referitoare atat la contractele primariei cu anumite firme, cat si la faptul ca unele panouri publicitare nu au autorizatie.

Desi, potrivit Mediafax, primarul Iasilor, Gheorghe Nechita (foto), declara, in urma cu o luna, ca institutia pe care o conduce lucreaza la standarde europene, acesta se apara acum spunand ca standardele de evaluare au fost foarte stricte: "Inspectorii s-au ghidat doar dupa norme europene, de parca nu ar fi trait pana acum in Romania. Avem probleme la multe servicii, pe care le-am recunoscut si le-am sesizat si noi. Am dat dispozitie tuturor celor responsabili sa gaseasca masuri pentru remedierea problemelor semnalate".


(389 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Adriana Popescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Primaria Iasi, acuzata ca-si neglijeaza parcarile si pietele | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 4.3837671279907 seconds.