Marți, 01 August 2006 - 05:55 AM Aleg.RO: Băsescu s-a întâlnit cu Franco Frattini

Publicat de: ---

AMOS News Președintele României, Traian Băsescu, l-a primit luni, 31 iulie, la Palatul Cotroceni, pe Franco Frattini, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar pentru justiție, securitate și libertate. Vizita în România a înaltului oficial european, a doua în cursul acestui an, face parte din dialogul pe care Comisia Europeană îl are cu autoritățile române în perspectiva definitivării ultimului raport de monitorizare pentru România.

Convorbirile au vizat o trecere în revistă a celor mai recente evoluții în materie de justiție și afaceri interne, precum și a măsurilor care vor fi luate în continuare, astfel încât România să fie deplin pregătită pentru aderarea la 1 ianuarie 2007.

De asemenea, au fost evidențiate măsurile adoptate în vederea consolidării capacității statului de a combate corupția, precum și modul în care se acționează pentru asumarea de către România a rolului de viitoare frontieră estică a spațiului UE.

Președintele Traian Băsescu a afirmat că întărirea statului de drept rămâne o prioritate pentru toate instituțiile statului român și s-a referit la eforturile depuse pentru a genera corectitudinea actului de justiție și consolidarea capacității statului de a combate corupția.

În context, șeful statului a apreciat că înființarea Agenției de Integritate, precum și modificarea regulilor de finanțare a partidelor politice constituie o necesitate.

La rândul său, comisarul Frattini a apreciat ritmul susținut în care instituțiile statului român au continuat să ia măsuri în materie de justiție și afaceri interne, fapt ce menține aprecierea pozitivă a Comisiei Europene pe acest capitol.

Franco Frattini a exprimat sprijinul executivului comunitar pentru consolidarea reformelor realizate de România, mai ales în domeniul justiției și al luptei împotriva corupției si s-a arătat optimist în privința conținutului raportului din septembrie și a aderării la timp a României.


(303 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu s-a întâlnit cu Franco Frattini | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.46311211586 seconds.