Marți, 01 August 2006 - 05:55 AM Aleg.RO: "Monstruoasa coalitie anti-Traian Basescu"

Publicat de: ---

evenimentulzilei Prin aceasta sintagma, Vasile Blaga a taxat votul impotriva presedintelui dat de PNL, PC, UDMR, PSD si PRM .

Democratii acuza PNL, PC si UDMR ca au intrat in "monstruoasa colitie" cu PSD si PRM impotriva sefului statului.Secretarul general al PD a lansat ieri un atac dur la adresa partenerilor de guvernare care au votat in parlament alaturi de opozitie pentru mentinerea in functie a directorilor serviciilor secrete.

"Nici orgoliile, nici lipsa de scrupule in raportarea de forte, nici ura pe care unii colegi din Alianta si din coalitie o au fata de presedinte nu pot duce la o asemenea abordare. (...) S-a constituit monstruoasa coalitie dintre opozitie si PNL, PC si UDMR", a interpretat Blaga refuzul colegilor din Alianta si coalitie de a accepta demisiile directorilor SRI si SIE.

Liderul PD i-a acuzat pe liberali de "tot mai multa necolegialitate si lipsa de sinceritate". Blaga a precizat ca, daca PNL si-ar fi dorit ca Radu Timofte si Gheorghe Fulga sa plece de la conducerea SRI si SIE, ar fi cerut parlamentului eliberarea lor din functie.

"Era nevoie doar de voturile unei treimi din numarul parlamentarilor. Acum, cand acest lucru s-a intamplat, s-au coalizat cu PSD, cu PRM si incearca prin toate mijloacele sa evite acest lucru", a aratat liderul PD.

Blaga a adaugat ca presedintele a luat act de cererile lui Timofte si Fulga si, potrivit Codului Muncii, dupa 30 de zile cei doi nu vor mai fi la conducerea serviciilor secrete.

"Daca, in schimb, ar veni cu o astfel de cerere, ea ar fi supusa votului parlamentului si am fi curiosi, la un vot secret, daca ar mai fi votat colegii nostri de Alianta si in fapt, nu numai declarativ, impotriva celor doi", a precizat liderul democrat.

Cat priveste termenul dat de liberali presedintelui pentru numirea noilor directori SRI si SIE, Vasile Blaga a comentat ironic: "Presedintele o sa fie emotionat".

Frica de sondaje si sponsorii PSD

Democratii au gasit si explicatii pentru atitudinea "nesincera" a PNL. "Citeam azi care au fost principalii sponsori ai PSD in 2004 si ce influenta au ei in partidul coleg noua in Alianta, ceea ce ar da raspuns la foarte multe intrebari", a spus Blaga.

De asemenea, el sustine ca liberalii sunt speriati de raportul PNL-PD, remarcat in sondajele de opinie. Blaga a adaugat ca liberalii nu vor "castiga puncte" prin spectacol public pe legile sigurantei sau prin lansarea unilaterala a temei retragerii trupelor romanesti din Irak. 

PD nu mai vrea sedinte ale Aliantei

Democratii au refuzat ieri sa participe la sedinta de conducere a Aliantei, convocata de premierul Tariceanu, pe tema restructurarii guvernului. Oficial, liderii PD au motivat ca nu se pot intalni cu liberalii pentru ca majoritatea celor din conducere sunt plecati in concediu. Neoficial, nemultumiti de prestatia PNL in scandalul serviciilor secrete, liderii PD au promis ca nici nu vor mai participa la vreo sedinta a conducerii Aliantei pana cand liberalii nu-si vor revizui comportamentul.

PNL: "Blaga are cosmaruri in stare de veghe"

 

Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, considera ca "a vorbi despre o monstruoasa coalitie la care ar participa PNL inseamna sa ai cosmaruri in stare de veghe". El a precizat pentru NewsIn ca acuzatiile lui Blaga sunt nejustificate. "Faptul ca Vasile Blaga invoca sentimente cum ar fi ura arata ca pana si un om ceva mai limpede la cap socoteste ca rostul oamenilor politici si al partidelor este sa-l slugareasca de dimineata pana seara pe dl Traian Basescu (...) Noi socotim ca rostul nostru este altul", a comentat liderul deputatilor PNL.

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a afirmat ca Alianta functioneaza  cat timp se respecta legile, iar PNL nu poate sa-l sustina pe seful statului si nici pe PD in incalcarea legilor sau in ignorarea Constitutiei. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, este de parere ca in opinia democratilor "monstruoasa Coalitie" ar putea fi constituita de orice formatiune care exprima o parere diferita de a lor. El sustine ca afirmatiile lui Blaga nu reprezinta altceva decat reluarea "bataliei electorale dintre PNL si PD".

Presedintele UDMR, Marko Bela, le-a recomandat liberalilor si democratilor "sa clarifice daca mai exista Alianta D.A. sau nu", apreciind ca starea de "conflict permanent" dintre PNL-PD se transpune si in relatiile dintre partenerii de coalitie. (Laura Gafencu)

 

 

Liberalii ii dau termene lui Basescu

Liberalii ii cer presedintelui Traian Basescu sa demareze pana joi procedurile de eliberare din functie a lui Radu Timofte si Gheorghe Fulga si, in cateva zile, sa numeasca noii sefi ai SRI si SIE. Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban (foto), a spus ca partidul sau nu este implicat in niciun fel in numirea noilor sefi ai serviciilor, dar doreste alegerea unor persoane din societatea civila. "Asteptam propunerile presedintelui si suntem deschisi discutiilor pe acest subiect", a mai spus Orban. (Laura Gafencu)

Vasile Blaga


(384 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

"Monstruoasa coalitie anti-Traian Basescu" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.6218628883362 seconds.