Miercuri, 02 August 2006 - 05:57 AM Aleg.RO: Biserici de lemn din 3 județe cuprinse într-un circuit turistic

Publicat de: Iulian DUMA

AMOS News Consilierii județeni ai Consiliului Județean Satu Mare au aprobat intrarea în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj, Consiliul Județean Maramureș și o serie de consilii locale pentru realizarea unui circuit turistic la bisericile de lemn din nordul Transilvaniei, transmite corespondentul AMOS News.
În proiect sunt incluse un număr de 5 biserici din județul Satu Mare (din comunele Socond, Supur, Bogdand, Beltiug), 7 biserici de lemn din Sălaj (Hida, Românași, Fildu de Jos, Sânmihaiu Almașului, Letca) și 17 din Maramureș ( Bogdan Vodă, Budești, Călinești, Ieud, Poienile Izei, Șișești, Remetea Chioarului, Rozavlea, Ocna Șugatag, Săcălășeni, Bârsana, Desești, Botiza și Copalnic Mănăștur).

Obiectivele proiectului constau în reabilitarea infrastructurilor de turism din zona bisericilor de lemn, din regiunea de nord-vest, introducerea în circuitul turistic național și internațional a unei zone cu un uriaș potențial turistic, precum și crearea unei zone pentru investiții turistice în ariile din imediata vecinătate a bisericilor. Sunt vizate grupuri țintă de turiști și se estimează că anual vor fi circa 20.000.


(463 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Iulian DUMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Biserici de lemn din 3 județe cuprinse într-un circuit turistic | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.8599228858948 seconds.