Miercuri, 02 August 2006 - 05:57 AM Aleg.RO: Legea 393 face prima victima printre consilieri

Publicat de: ---

evenimentulzilei Consilierii locali din Drobeta-Turnu-Severin au luat act, luni dupa-amiaza, de incetarea de drept a mandatului colegului liberal Constantin Cotarcea .

Fost membru al PUR, ales in Consiliul Municipal pe listele PSD, Cotarcea s-a inscris, imediat dupa alegeri, in PNL. Modificarile aduse legii privind statutul alesilor locali prevad ca un primar sau ales local care paraseste partidul pe listele caruia a candidat isi pierde, automat, si calitatea de ales. Prevederea intra in vigoare odata cu depunerea declaratiei pe proprie raspundere, privind apartenenta actuala la un partid politic.

Cum Cotarcea a depus deja aceasta declaratie, primarul Constantin Dinu a trebuit sa ceara constatarea incetarii de drept a mandatului de consilier local a acestuia. Cotarcea nu este, insa, multumit de decizia colegilor sai din Consiliul Municipal si sustine ca este hotarat sa o atace in instanta de contencios-administrativ. "Eu am incredere in lege si spun ca trebuie sa se faca dreptate. Vom vedea ce se va intampla", spune fostul consilier.

Cazul lui Constantin Cotarcea este primul din tara in care un consilier local este nevoit sa renunte la mandat, dupa ce a trecut la alt partid decat cel pe listele caruia a fost ales.


(437 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Legea 393 face prima victima printre consilieri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.6405010223389 seconds.