Joi, 03 August 2006 - 05:30 AM Aleg.RO: PNG a devenit partid parlamentar

Publicat de: ---

adevarul

Partidul Noua Generatie (PNG), condus de Gigi Becali, a absorbit Partidul Popular, formatiune condusa de deputatul  Corneliu Ciontu .
Acesta din urma va deveni prim-vicepresedinte al PNG. În urma absorbtiei, PNG are un reprezentant în parlament, în persoana lui Ciontu. El a fost ales parlamentar pe listele PRM, iar apoi si-a înfiintat propria formatiune politica, Partidul Popular. Corneliu Ciontu ne-a declarat ca s-a îndreptat spre partidul lui Becali pentru ca este singura formatiune cu o reala doctrina national-crestina. "Acesta este singurul motiv, restul sunt speculatii", a spus Ciontu, adaugând ca PNG "vrea sa faca politica bunului simt si a bunei credinte".
El a precizat ca membrii PP care doresc sa adere la PNG-CD o vor face "în mod voluntar". Ciontu a mai afirmat ca fuziunea a primit aprobarea a 21 din cele 25 de filiale ale PP, în timp ce doua organizatii au mers catre PSD, una spre PD, iar situatia alteia este incerta.
Ciontu a spus ca în parlament se va transforma în "portavocea" partidului sau, utilizând la maximum institutia declaratiei politice si a interpelarii. În plus, de la 1 septembrie va veni în parlament cu "un minim portofoliu" de initiative legislative. Potrivit deputatului, obiectivul PNG este ca, în urmatoarele sase luni, sa aiba organizatii în 50% din judetele tarii, pentru a putea "valorifica în voturi suportul popular si valul de simpatie" de care se bucura în prezent Gigi Becali.

PNG si Becali - tot mai populari
PNG înregistreaza rezultate din ce în ce mai bune în sondajele de opinie, în ultima perioada depasind pragul electoral de 5%. Recent, în ultimul sondaj CURS, Becali a fost considerat cel mai sincer dintre liderii partidelor politice, primind nota 5,56 la acest capitol. El i-a surclasat pe Emil Boc, Mircea Geoana, premierul Tariceanu si C.V. Tudor.
PNG a mai avut o tentativa nereusita de a racola un deputat, purtând în iarna trecuta negocieri cu Aurelian Pavelescu.  


(332 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

PNG a devenit partid parlamentar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54751300811768 seconds.