Joi, 03 August 2006 - 05:30 AM Aleg.RO: Ideea transformarii UDMR in partid, neagreataMarton Arpad: „Trebuie sa avem o organizatie functionala, nu un partid”

Publicat de: O. V.

cronicaromana Ideea transformarii UDMR in partid, lansata de organizatia de la Cluj, nu este acceptata de mai multi lideri ai formatiunii . Vicepresedintele UDMR, Marton Arpad, sustine ca este de acord cu o modificare a statutului Uniunii, o transformare care sa permita o functionare mai eficienta, dar nu cu schimbarea in partid politic. „Trebuie gasita o formula care sa fie mai aproape de statutul unei organizatii sau a unui partid traditional in toata lumea. Noi avem o altfel de structura, pe asa-zisul model stat, nu pe structura unui partid. Trebuie gasit un compromis prin care sa avem o organizatie functionala, nu un partid”, a precizat miercuri pentru A.M. Press deputatul. El a mai spus ca transformarea intr-un partid ar insemna ca UDMR sa reprezinte doar o parte din comunitatea maghiara. „Uniunea trebuie sa-si pastreze structura de umbrela in care sa se regaseasca toata comunitatea maghiara. Trebuie gasita o formula de functionare care sa fie mai aproape de elementele unei formatiuni politice”, a adaugat Arpad. La randul sau, senatorul Eckstein Kovacs a mentionat ca Uniunea este o organizatie politica atipica. „In viata parlamentara si in Guvern este de dorit sa actioneze ca un partid, dar Uniunea este altceva decat o formatiune politica”. Oricum, incercarea de transformare a UDMR in partid politic ar fi sortita esecului, intrucat, conform legii, trebuie adunate 15.000 de semnaturi, dar din minimum 16 judete ale tarii. Nici politicienii maghiari din Mures nu agreeaza ideea transformarii UDMR in partid. Senatorul Gyorgy Frunda si deputatul Kerekes Karoly il sustin pe liderul Marko Bela, care sustine ca “UDMR trebuie sa ramana Uniune”. Deputatul Kerekes Karoly a declarat, ieri, ca daca UDMR s-ar transforma in partid, s-ar sparge unitatea de monolit a maghiarilor din cauza ca s-ar infiinta si alte partide. La fel, senatorul Frunda a afirmat ca, desi este necesara transformarea uniunii intr-un partid european, “UDMR reprezinta toata comunitatea maghiara si trebuie sa ramana uniune, cu componente politice si culturale”.


(336 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la O. V.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Ideea transformarii UDMR in partid, neagreataMarton Arpad: „Trebuie sa avem o organizatie functionala, nu un partid” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58307409286499 seconds.