Vineri, 04 August 2006 - 05:30 AM Aleg.RO: Deputatul PSD Dan Iosif trebuie evacuat din vila de protocol din Herastrau

Publicat de: Iulius Cezar

Gândul Deputatul PSD Dan Iosif trebuie sa evacueze vila de protocol din Herastrau . Dupa mai bine de un an de zile de proces cu fostul consilier prezidential, Regia Autonoma ? Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat a reusit sa obtina o hotarare judecatoreasca de evacuare a parlamentarului pesedist din imobil. Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti au stabilit ca deputatul Dan Iosif ocupa abuziv imobilul de lux din centrul Capitalei, motiv pentru care l-au obligat pe parlamentar sa plece din casa.  Sentinta poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti. Statul roman a început lupta în instanta cu deputatul PSD înca de anul trecut. Miza o reprezinta un imobil din Herastrau, compus din opt camere, dependinte, garaj si o curte de 250 de metri patrati. Imobilul cu pricina i-a fost atribuit parlamentarului pesedist în anul 2004 pe timpul cand acesta era consilierul fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, apartamentul fiindu-i repartizat ca locuinta de serviciu. Cum însa Dan Iosif si-a pierdut calitatea de consilier prezidential, locuinta ar fi trebuit eliberata si pusa la dispozitia RAAPPS-ului. Numai ca pe deputatul PSD nu prea l-a lasat inima sa renunte la vila, refuzand sa plece din casa. Asa ca RAAPPS s-a adresat judecatorilor si a cerut evacuarea lui Dan Iosif din imobilul situat pe strada Herastrau nr. 37. Procesul a durat peste un an de zile, deputatul încercand din rasputeri sa ramana în vila de protocol. Asta cu atat mai mult cu cat Dan Iosif a sustinut ca a consolidat si a reparat imobilul pe banii sai, motiv pentru care a si cerut sa i se vanda casa.
Ca masura de precautie, în cazul unui refuz al Regiei de a-i vinde imobilul,  Dan Iosif le-a pus în vedere celor de la RAAPPS ca va cere recuperarea banilor investiti. Potrivit deputatului, cheltuielile efectuate s-ar ridica la aproape 4 miliarde de lei vechi. Numai ca, dupa studierea actelor de la dosar, judecatorul nu numai ca a dispus evacuarea paratului Iosif, dar a mai stabilit si ca acesta nu poate cere deocamdata plata despagubirilor! Potrivit instantei, situatia imobilului din Herastrau este clara, contractul de închiriere încetand de drept la data la care înceteaza si calitatea care a determinat atribuirea locuintei de serviciu. Iar Dan Iosif a recunoscut ca nu mai este consilier prezidential. Referitor la investitia deputatului în imobil, judecatorul a retinut ca, într-adevar, parlamentarul-parat a efectuat la casa o serie de lucrari de consolidare, extindere ? crearea unor terase, semineu, masa bar, plafoane false, obiecte sanitare de foarte buna calitate, parchet de bambus? etc. Problema care s-a ridicat a fost aceea a bunei-credinte a constructorului. ? Paratul cunostea împrejurarea ca locuinta careia îi aduce îmbunatatiri apartine altei persoane?, se arata în motivarea sentintei de evacuare.

In aceste conditii, arata judecatorul, proprietarul imobilului, adica RAAPPS-ul, are un drept de optiune, putand fie sa pastreze îmbunatatirile facute de parlamentar, fie sa ceara ridicarea lor pe cheltuiala constructorului. In plus, toate îmbunatatirile facute nu au facut decat sa sporeasca confortul deputatului pe perioada închirierii. Astfel, retine instanta, Dan Iosif ar fi putut cere despagubiri pentru valoarea materialelor si pretul muncii doar daca RAAPPS ar fi optat pentru pastrarea îmbunatatirilor. Lucru care deocamdata nu s-a întamplat. ? Paratul nu poate cere plata despagubirilor?, se arata în motivare. Prin aceeasi sentinta, Dan Iosif a fost obligat sa plateasca Regiei si suma de 73 de milioane de lei vechi, contravaloarea unui garaj distrus între timp de deputatul PSD.

?Desfiintarea de catre locatar a unei parti din constructia închiriata constituie o fapta ilicita, savarsita cu intentie, care cauzeaza proprietarului un prejudiciu egal cu valoarea bunului distrus?, arata judecatorul. Mai mult, Dan Iosif, deputat PSD, mai trebuie sa suporte si cheltuielile de judecata, în valoare de peste 13 milioane de lei vechi.


(495 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Iulius Cezar


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Deputatul PSD Dan Iosif trebuie evacuat din vila de protocol din Herastrau | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58714818954468 seconds.