Miercuri, 09 August 2006 - 08:47 AM Aleg.RO: Primar membru in doua partide

Publicat de: ---

evenimentulzilei Primarul  comunei galatene Namoloasa, Valerian Todita, si-a declarat consecutiv apartenenta la doua partide politice, PD, respectiv PSD . 

Cum Legea 249 interzice migratia politica, primarul risca sa isi piarda mandatul.Recent, liderul PD Galati, Mircea Toader, a anuntat ca primarul din Namoloasa s-a reintors in randurile PD si a depus declaratie de apartenenta politica fata de aceasta formatiune, desi acesta figureaza si ca membru al PSD. 

Primarul este tintuit intr-un scaun rulant, fiind paralizat in urma unui accident vascular. In 2000, Valerian Todita a castigat primaria pe listele PD. In 2004, inainte de alegerile locale, a migrat la PSD si, in ciuda starii de sanatate, a fost ales primar pe listele acestui partid.

Doua declaratii pe site

Accesand declaratia lui Todita de pe site-ul consiliului judetean, am descoperit  un act in forma tipizata in care acesta declara pe propria raspundere ca face parte din PD, semnat pe data de 2 iulie 2006. Deasupra se afla un alt document prin care primarul solicita secretarei "retragerea declaratiei de apartenenta politica inregistrata in cursul lunii iulie motivat de faptul ca astazi, 1 august 2006, am declarat ca sunt membru PSD".

A semnat si cu PD, si cu PSD

Intrebat de apartenenta sa politica, nici primarul Namoloasei nu stie ce sa mai spuna. "Asa cum stiti, eu am fost ales primar pe listele PSD. Prin februarie-martie, cativa consilieri locali  mi-au propus sa trecem impreuna de la PSD la PD. Am fost de acord si am semnat fiecare cate o adeziune la PD. Pe 2 iulie a fost o sedinta si am semnat declaratia de apartenenta politica la PD, conform noii legi. Pe 1 august am semnat o noua declaratie ca sunt membru PSD",  explica Valerian Todita.

Liderul PD Mircea Toader,  in calitate de secretar de stat in Ministerul Administratiei, stie foarte bine Legea 249: "Am vazut si eu declaratiile domnului Todita. Conform legii, a pierdut mandatul."


(419 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primar membru in doua partide | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51438689231873 seconds.