Miercuri, 09 August 2006 - 08:47 AM Aleg.RO: Primarul Ciuhandu, amendat pentru intarzierea restituirii proprietatilor

Publicat de: Gabriela Niculescu

curentul

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost amendat, ieri, cu 15 .000 de lei noi de inspectorii Agentiei Nationale de Restituire a Proprietatii (ANRP) pentru tergiversarea rezolvarii unor dosare. Reprezentantii ANPR au efectuat in control in urma caruia au fost descoperite mai multe nereguli in ceea ce priveste aplicarea legilor 1, 10 si 247 si restituirea mai multor proprietati.

Purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, Flavius Boncea, a declarat, citat de agentia Mediafax, ca rezultatele verificarilor erau cunoscute inainte de a fi efectuate. Boncea a precizat ca totul este o comanda politica, in conditiile in care Timisoara este unul dintre orasele care sta cel mai bine la capitolul retrocedarii. Edilul Timisoarei va contesta amenda in instanta, considerandu-l totodata vinovat pe Ovidiu Draganescu, prefectul judetului Timis.

La randul sau, prefectul sustine ca in urma cu jumatate de an Corpul de control ar fi trebuit sa aplice aceleasi amenzi, insa a preferat sa nu sanctioneze, deoarece actiunea ar fi fost exploatata politic. "Principalul motiv a fost tocmai santajul politic si mediatic la care este supusa Prefectura, prin care orice actiune a noastra este analizata politic. Am incercat sa gasim scuze Timisoarei, ca fiind comisia cu cele mai multe dosare, poate cele mai complicate, pentru a nu-l amenda pe primarul Ciuhandu. Daca Prefectura ar fi adoptat o atitudine mai severa, nu cred ca ar fi mai mult de 10 primari neamendati in judetul Timis", a explicat Draganescu.


(419 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Gabriela Niculescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Primarul Ciuhandu, amendat pentru intarzierea restituirii proprietatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53562593460083 seconds.