Miercuri, 09 August 2006 - 09:12 AM Aleg.RO: Amendament de un milion de euro

Publicat de: ---

evenimentulzilei Legea prin care duty-free-urile terestre vor supravietui pana la integrare a avut un traseu ciudat .

In timp ce initiatorii ei, senatorul PD Marius Marinescu, si cel al PNL, Nicolae Vlad Popa, cereau desfiintarea duty-free-urilor, Camera Deputatilor a adoptat pe sest doua amendamente care prelungesc durata de viata a magazinelor de la granita si de la Clubul Diplomatilor din Bucuresti. Marinescu sustine ca in spatele modificarii se afla presiuni politice si o tentativa de mituire a sa cu un milion de euro.

Liberalul Nicolae Vlad Popa afirma ca asupra lui nu s-au exercitat presiuni, dar ca ceea ce s-a intamplat in comisie este "extrem de dubios". In urma cu o saptamana, EVZ denunta complicitatea dintre patronii de duty-free-uri devenite un focar de contrabanda si politicieni importanti, firele ducand pana la Palatul Victoria.

Marius Marinescu (PD): "Au incercat cu mita"

EVZ: Cum a ajuns sa se schimbe proiectul dumneavoastra de lege la comisia din Camera Deputatilor?Marius Marinescu: ceasta initiativa a avut ca motivatie diminuarea evaziunii fiscale, a contrabandei din duty-free-uri si a coruptiei. Am vrut sa modificam legea pentru a desfiinta duty-free-urile terestre si a trecut de Senat in forma in care am sustinut-o. Atunci mi s-a propus de la persoane interesate un compromis. Sa fiu de acord sa renunt la initiativa legislativa in schimbul a 100.000 de euro, pentru ca se doreste ca duty-free-urile de la punctele de frontiera si din Bucuresti sa ramana.

Oameni politici v-au propus compromisul?N-as vrea sa intru in amanunte, dar persoane interesate de acest lucru, din PSD si PNL.

Din PD nu v-a propus nimeni?(Rade) Sunt interese foarte mari, sa stiti. Interesele sunt transpartinice. Ulterior, vazand ca nici asa nu ma conving, mi-au propus un alt compromis, care de data asta se ridica la un milion de euro. Am refuzat si atunci. Discutand cu cei de la Finante, mergand putin pe fir, am inteles ca exista patroni de duty-free-uri care castiga si 80.000 de euro pe zi din contrabanda. Am inteles ca aproximativ 90a din piata neagra provine din aceste magazine.

Deci ajung aceste conexiuni pana la Palatul Victoria?Da. Deocamdata pot sa spun ca sunt numai suspiciuni. Ulterior, am vazut ca, pe 4 iulie, intr-o sedinta-fulger la Comisia pentru politica economica din Camera Deputatilor au fost introduse in proiectul meu de lege doua amendamente: unul prin care se cere sa ramana aceste magazine si la nivel terestru, dar si la Clubul Diplomatilor. Eu nici nu am fost invitat la sedinta comisiei. A doua zi dimineata, in regim de urgenta, s-a discutat in plen acest proiect si a trecut fara nicio dezbatere, cu amendamentele introduse la comisie.

Marius Marinescu


(375 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Amendament de un milion de euro | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5912549495697 seconds.