Joi, 10 August 2006 - 07:33 AM Aleg.RO: Prefectul, impotriva proiectului imobiliar al CJT

Publicat de: ---

evenimentulzilei Prefectul Ovidiu Draganescu a gasit noi solutii pentru cele 60 de hectare ale Consiliului Judetean, de la Covaci .

El vrea ca acolo sa se rezolve problemele sociale ale Timisoarei, unde sa intre cei evacuati, ori alte cazuri disperate, sa retrocedeze terenul celor care sunt pe lista de asteptare la Primaria Timisoara.

"Aici trebuie construite case doar daca au scop social, nu sa se faca afaceri imobiliare. Trebuie sa ii aibe in vedere si pe cei care sunt cazuri sociale, categorii pentru care autoritatile locale trebuie sa se implice", a declarat, ieri, prefectul Ovidiu Draganescu.

Ba mai mult, prefectul spune ca va  discuta cu reprezentantii Primariei ca sa ceara cele 60 de hectare pentru a completa deficitul de teren pentru retrocedari.

"Acel teren a fost al ADS-ului, ar trebui ca terenul sa revina la Timisoara pentru a putea intra in posesia cetatenilor. Dreptul la proprietate este unul dintre principalele drepturi ale omului", a completat prefectul. El a mai spus ca cele 60 de hectare ar trebui sa mearga la cei care isi cauta proprietatea, iar Timisoara are un deficit de aproximativ 200 de hectare.

Draganescu este dispus sa ajute Primaria sa faca rost de 120 de hectare, cele 60 de la Consiliul Judetean, la Covaci, si alte 60, de la Sacalaz, arendate acum unei societati comerciale.    CJT nu renunta   "Ne gandim sa facem acolo locuinte pentru o clasa sociala medie, dar nu excludem nici construirea unei zone pentru cazuri sociale, probabil undeva in jur de zece la suta", spune presedintele Consiliului Judetean, Constantin Ostaficiuc.

"Acele hectare sunt in domeniul Consiliului Judetean, mutarea lor se face numai cu acordul CJT, dar nu e o solutie mutarea lor in alta parte, noi avem deja un scop precis pentru acea suprafata", a completat Ostaficiuc.

El a spus ca ramane pe pozitii, proiectul cu casele este clar stabilit si va intra in dezbaterea consilierilor judeteni, iar veniturile obtinute din vanzarea caselor vor lua apoi o alta destinatie, spre un alt proiect.

"Este nevoie de o implicare a autoritatilor locale spre aceasta zona a imobiliarelor. Atat Consiliul Judetean Prahova cat si Primaria Cluj au demarat deja proiecte similare", a mai spus Ostaficiuc.     


(297 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Prefectul, impotriva proiectului imobiliar al CJT | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58041214942932 seconds.