Joi, 10 August 2006 - 08:40 AM Aleg.RO: Primaria blocheaza 2.000 de proprietati

Publicat de: ---

evenimentulzilei Peste 2000 de proprietati, terenuri si imobile, trecute la cererea Primariei Timisoara in domeniul public al orasului, nu au o destinatie precisa .

Este vorba despre proprietati trecute de Guvern in domeniul public al orasului. Intabularea este finalizata, motiv pentru primarul Gheorghe Ciuhandu sa declare ca nu exista nicio strategie cu privire la utilizarea ce va fi data in special terenurilor.    Un an de la "improprietarire"   In urma cu aproape un an de zile, in septembrie 2005, Guvernul Romaniei a emis o HG privind "atestarea domeniului public al judetului Timis, precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Timis".

Aproape 80 la suta din anexa la HG, de peste o suta de pagini, reprezinta proprietatile devenite parte a domeniului public al municipiului Timisoara.  Numarul total al pozitiilor din CF, pentru Timisoara, este de 2.221, mare parte fiind terenuri.

Conform directorului Directiei Patrimoniu din cadrul Primariei Timisoara, Nicusor Miut, momentan toate aceste proprietati sunt in curs de a fi inscrise in Cartea Funciara. "Dupa ce sunt intabulate in CF proprietatile, li se va putea da utilitate", spune Miut.    Pimarul uita de dezbaterea publica   Seful Directiei Patrimoniu a mai spus ca decizia cu privire la destinatia acestor terenuri apartine conducerii Primariei si Consiliului Local. "Consiliul Local poate decide trecerea lor in proprietatea privata a orasului, de unde se pot concesiona sau vinde", spune Miut.

La varful municipalitatii, cel putin la nivel declarativ, nu exista planuri pentru aceste terenuri. "Pozitia primarului este ca, nefiind finalizat procesul de inscriere a proprietatilor in Cartea Funciara, nu s-a decis ce destinatie sa aiba aceste suprafete de teren", ne-a declarat Flavius Boncea, purtator de cuvant la Primaria Timisoara.     Prioritati stabilite in dezbatere    La scurt timp dupa ce Guvernul a improprietarit Primaria Timisoara cu cele 2.221 de terenuri si imobile, in 9 decembrie, anul trecut, la Primaria Timisoara a avut loc o dezbatere publica. Mediata de fostul arhitect-sef al orasului, Radu Radoslav, dezbaterea a stabilit prioritati pentru terenurile in discutie.

Conform procesului – verbal al dezbaterii, principala problema consemnata este imposibilitatea retrocedarii unor terenuri pentru ca pe ele sunt parcuri, drumuri, parcari, garaje sau cladiri construite dupa 1970. Mai multe persoane carora Primaria trebuie sa le retrocedeze terenuri s-au plans la dezbaterea publica cu privire la faptul ca retrocedarile sunt blocate de situatia de la fata locului.     Destinatii "uitate" de primar      > Rezolvarea situatiei retrocedarilor cu probleme   > Atribuiri de teren pentru tinerii sub 35 de ani pentru case (LG. 15/2003)   > Concesionari de teren pentru activitati universitare   > Parcaje apartinand domeniului public   > Rezolvarea situatiei juridice pentru deschiderea drumurilor de categoria I              


(384 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primaria blocheaza 2.000 de proprietati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58301615715027 seconds.