Joi, 10 August 2006 - 08:40 AM Aleg.RO: Primarii dâmbovițeni și Teodor Vasiliu -campionii traseismului politic din Dâmbovița

Publicat de: Alexandra DAMIAN

AMOS News Județul Dâmbovița se confruntă, ca mai toate județele țării, cu fenomenul traseismului politic. În ultimele luni, un număr însemnat de primari ai Partidului Social Democrat au trecut în tabăra portocalie, în urma puternicei campanii de racolare din februarie-martie, când li se promitea edililor fonduri pentru infrastructură și pentru diferite lucrări de interes local numai în schimbul semnării adeziunii pentru PNL sau PD. ‘Cei care se hotărăsc să părăsească PSD-ul nu vor face obiectul unei campanii de denigrare, ci le vom respecta decizia’ – declara la acel moment președintele PSD Dâmbovița, Ion Stan. Însă de-abia săptămâna viitoare se va ști cu sigurnață cu câți edili a rămas fostul partid de guvernământ în tabără, după ce se vor centraliza toate declaratiile de apartenență. Județul Dâmbovița a câștigat, la alegerile locale din 2004, 82 de fotolii de primar din 87 posibile.

Cea mai cunoscută figură ‘traseistă’ este, de asemenea, un om care a avut ceva legături cu fostul partid de guvernământ, care a trecut pe la toate partidele mari, în afară de PNL și UDMR. Teodor Vasiliu, acționarul unui trust de presă local, a încercat marea cu degetul din tabăra PSD-iștilor înainte de alegerile locale din 2004. Însă când conducerea partidului a refuzat să-l lanseze în candidatura pentru Primăria Târgoviște, în favoarea actualului primar, Vasiliu a debarcat din corabia lor.

A încercat, în primă instanță la PRM, însă și acolo erau deja jocurile făcute pentru candidaturile locale, așa că Teodor Vasiliu a găsit un loc cald și primitor în sânul Partidului Democrat, pe care l-a și reprezentat de altfel în alegerile pentru Primărie. El a fost însă învins în turul II de Iulian Furcoiu, de la PSD, iar Vasiliu a obținut numai un călduț loc de consilier local.

A plecat însă și din PD, cu tărăboi mare, când s-a pus problema schimbării prefectului de Dâmbovița. Fostul prefect, Jean Popescu, a decis în iarna trecută că vrea să rămână la meseria de bază – aceea de chirurg, așa că lupta pentru scaunul său s-a dat între democrați, din rândul cărora se ridicase și Popescu. Vasiliu a fost însă înlăturat din luptă, iar de atunci și până acum în Dâmbovița se desfășoară un război continuu între Partidul Democrat și trustul de presă al lui Teodor Vasiliu, acum devenit politician independent.


(444 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Alexandra DAMIAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarii dâmbovițeni și Teodor Vasiliu -campionii traseismului politic din Dâmbovița | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64732098579407 seconds.