Vineri, 11 August 2006 - 06:59 AM Aleg.RO: Cristian Boureanu dorește ca cetățenii să aibă acces la dosarele celorcare ocupă funcții publice

Publicat de: Andrei DINU

AMOS News Deputatul Cristian Boureanu este de părere că verdictul dat de CNSAS în privința dosarelor celor care dețin sau doresc să candideze pentru o funcție publică trebuie să fie verificat, suplimentar, de cetățeni. Boureanu precizează că va iniția, la începutul sesiunii parlamentare viitoare, un proiect legislativ care să prevadă accesul liber al cetățenilor la dosarele persoanelor care dețin sau intenționează să candideze pentru funcții publice.

"Cetățenii sunt cel mai în măsură să judece cât de mult rău au făcut cei care au colaborat cu fosta Securitate și care acum le conduc destinele. A decide singur dacă cineva a fost sau nu colaborator al Securității este un drept inalienabil al fiecărui cetățean", apreciază deputatul Boureanu.

El a făcut un apel către societatea civilă si către ceilalți parlamentari să se alăture acestui demers și să sprijine proiectul care ar putea să facă lumină asupra acestei "controversate" probleme.

Cristian Boureanu spune că este necesar un asemenea act normativ în condițiile în care "efervescența" provocată în ultima perioadă de ceea ce se poate numi "isteria dosarelor fostei Securități" a scos la lumină unele neajunsuri majore care guvernează activitatea CNSAS.

"Astfel, votul dat de membrii Colegiului CNSAS în cazul celor suspectați că ar fi făcut poliție politică este supus riscului major de a fi influențat politic, întrucât aceștia sunt numiți de partide. Mai mult, subiectivismul marchează inevitabil deciziile CNSAS iar cazurile președintelui PC Dan Voiculescu și al judecătoarei Florica Bejinaru sunt mai mult decât sugestive în acest sens", susține Boureanu.


(367 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Andrei DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Cristian Boureanu dorește ca cetățenii să aibă acces la dosarele celorcare ocupă funcții publice | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.771534204483 seconds.