Vineri, 11 August 2006 - 06:59 AM Aleg.RO: Liberalii denunta exercitiile de imagine ale lui Basescu

Publicat de: Cristina Manea

curentul

Secretarul Comisiei de aparare din Camera Deputatilor, liberalul George Scutaru, afirma ca declaratiile presedintelui Traian Basescu privind tehnica de lupta a trupelor romane din teatrele de operatiuni externe arata doar dorinta sefului statului de a-si construi o imagine de persoana preocupata de problemele armatei .

Liberalii considera ca presedintele ar trebui sa se implice cu adevarat in sustinerea unei cresteri a finantarii pentru armata, in loc sa il atace in permanenta pe ministrul apararii pentru propunerea de retragere a trupelor din Irak.

"La bilantul MApN de la inceputul anului, Traian Basescu isi arata dispretul fata de tehnica de lupta invechita cu care ostasii romani sunt dotati in Afganistan si Irak, pentru ca ieri (miercuri - n.r.) sa il vedem trecand in revista, cu un aer martial, patru automobile ARO, de ale caror performante tehnice parea foarte multumit", precizeaza Scutaru.

El aminteste ca ministrul Atanasiu a afirmat, de mai multe ori, ca intentioneaza sa achizitioneze noi echipamente in functie de bugetul pe care il are la dispozitie.

Deputatul liberal afirma ca presedintele Basescu are parghiile necesare pentru a se implica in rezolvarea acestor probleme, deoarece "armata are nevoie nu doar de declaratii binevoitoare si fotografii de grup, ci si de echipament modern si de o salarizare corespunzatoare".

Presedintele Traian Basescu a verificat, miercuri, la Talil, la intalnirea cu militarii romani dislocati in aceasta zona a Irakului, cum pornesc ARO-urile acestora. O masina din patru n-a pornit la prima cheie.


(340 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Cristina Manea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Liberalii denunta exercitiile de imagine ale lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 3.1980888843536 seconds.