Vineri, 11 August 2006 - 07:59 AM Aleg.RO: Primarul din Bailesti, spaga pentru lemne de foc

Publicat de: Ionela Neagu / ionel

curierulnational
Pentru o spaga de 15 milioane lei vechi, primarul orasului Bailesti a fost trimis, ieri, in judecata de procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Anticoruptie Craiova . Ioan Negret este acuzat, pe langa luare de mita, si de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Procurorii au decis, ieri, si punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata lui Ion Berbecaru, contabil al Serviciului Public al Politiei Comunitare Bailesti pentru trafic de influenta si complicitate la luare de mita. Anchetatorii spun ca in perioada septembrie 2005 - aprilie 2006, Negret a pretins de la reprezentantii unei firme private, sume de bani si bunuri (in valoare de 15 milioane lei vechi), prin intermediul lui Berbecaru Ion. In schimb, primarul s-a angajat sa aprobe plata contravalorii lemnelor de foc livrate de firma respectiva scolilor aflate in subordinea sa.
Desi dispunea de fondurile necesare achitarii sumelor restante, Negret a refuzat cu buna stiinta sa le puna la dispozitia scolilor pentru a fi achitate mai departe. Procurorii mai spun ca in perioada aprilie - martie a.c., Berbecaru a primit de la aceeasi firma 5 milioane lei vechi, uzand de influenta pe care o avea asupra primarului. Acesta s-a angajat sa-l determine pe Negret sa deblocheze partial efectuarea platilor de la scoli catre firma care livrase lemnele. Scolile din Bailesti erau incluse intr-un program-pilot de finantare, potrivit caruia cheltuielile cu incalzirea erau acoperite din fonduri provenite de la bugetul de stat.
Potrivit legii, Primaria avea in atributii deschiderea si repartizarea periodica a liniilor de credit bugetare catre scoli.


(465 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Ionela Neagu / ionel


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Primarul din Bailesti, spaga pentru lemne de foc | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 3.1027569770813 seconds.