Vineri, 11 August 2006 - 08:23 AM Aleg.RO: Basescu testeaza bancurile cu ARO

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Dupa ce a vizitat Irakul, presedintele Traian Basescu a aterizat in cursul diminetii de ieri pe Aeroportul militar din Kandahar din Afganistan, urmand a se intalni cu presedintele Hamid Karzai, cu membrii guvernului si sa-i viziteze pe militarii romani din Batalionul 2 Infanterie Bucuresti aflati in teatrul de operatiuni din zona . Basescu a fost intampinat pe aeroport de o delegatie sosita la bordul unei masini americane de lupta Humvee. "Uite, baieti, cu masinile astea o sa inlocuim ARO-urile, insa Atanasiu nu stie inca", le-a spus Basescu ziaristilor romani.
Militarii romani din Kandahar beneficiaza deja de 10 astfel de masini, despre care soldatii americani din zona spun ca sunt "foarte sigure". Patru masini ARO au fost pornite de soferi, Basescu asistand la operatiune. Trei dintre cele patru vehicule au pornit la prima cheie, cel de-al patrulea punandu-se in functiune un pic mai greu. "Poate ca asta, al patrulea, porneste mai greu dimineata", a replicat Basescu. Pe langa cele 10 masini, la Kandahar urmeaza sa sosesca si altele pentru militarii romani, urmare a intelegerii facute la Washington cu Donald Rumsfeld, secretarul american al Apararii, in timpul vizitei in SUA pe care presedintele Basescu a efectuat-o in urma cu doua saptamani. Ministrul liberal al Apararii, Teodor Atanasiu, spunea zilele trecute ca soldatii americani din Irak se distreaza in fiecare dimineata facand pariuri despre "care dintre ARO-urile romanilor nu va porni la cheie".
In replica, Teodor Atanasiu a declarat ca dotarea trupelor romane cu masini de lupta americane Humvee in locul actualelor ARO era un proiect al MApN.
"Era un proiect pe care noi il aveam. Depinde daca vom inlocui masinile ARO cu masini Humvee, daca Armata americana face o donatie, daca nu, inlocuirea se va face ca urmare a unei licitatii", a explicat ministrul. (Dan Ghetu)


(511 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Basescu testeaza bancurile cu ARO | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 3.5870790481567 seconds.