Marți, 15 August 2006 - 05:33 AM Aleg.RO:  Parlamentul se cearta pe subiectul Hayssam

Publicat de: ---

Averea

GALCEAVA . Respectand traditia nescrisa, nicio dezbatere fara scandal in Parlament, senatorii si deputatii din comisiile juridice reunite s-au impiedicat, ieri, in chestiuni de procedura la audierea ministrului Justitiei, Monica Macovei, a fostului procuror general, Ilie Botos, a sefului CSM, Iulian Galca, si a directorului penitenciarelor, Alexandru Serban, pentru elucidarea disparitiei lui Hayssam (foto).

Deputatul PD Daniel Buda a propus sistarea anchetei desfasurate de comisiile juridice, inclusiv suspendarea sedintei, pe motiv ca Parlamentul risca sa interfereze cu anchetele penale si disciplinare desfasurate de autoritatile judiciare si de CSM. Propunerea sa a fost respinsa insa dupa lungi luari de pozitie ale mai multor parlamentari. Senatorul PSD Antonie Iorgovan i-a cerut presedintelui Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Sergiu Andon, stoparea sedintei pe motiv ca Monica Macovei ar fi trimis o scrisoare prin care afirma ca nu poate fi prezenta la audieri. Alesii au vrut sa afle stadiul anchetelor demarate de Ministerul Justitiei si de CSM, modul de colaborare dintre institutiile judiciare si serviciile secrete, sau daca printre cauzele disfunctionalitatilor intern-institutionale sunt si lacune legislative. Deputatul PSD Eugen Nicolicea nu a ezitat sa faca remarci kilometrice, care nu au mai interesat pe nimeni. "Cum a fost posibil ca Hayssam sa treaca asa frontiera? Trecerea ilegala a frontierei e ilegala si interzisa", s- a ofensat pesedistul.

Nastasiu ancheteaza un alt caz de terorism

Procurorul Ciprian Nastasiu, care l-a deferit Justitiei pe omul de afaceri Hayssam, ancheteaza un alt caz de terorism care are legatura cu sirianul, a declarat ieri Ilie Botos, fostul procuror general al Romaniei, in fata Comisiilor juridice ale Parlamentului. Botos a subliniat insa ca nu poate da detalii despre acest dosar intrucat este de "maxima importanta, strict secret". Botos a mai afirmat ca procurorului Ciprian Nastasiu i-a fost teama sa nu moara Hayssam in inchisoare, astfel ca a solicitat in dosarul Curtii de Apel Bucuresti inlocuirea masurii arestarii preventive a sirianului cu cea de interdictie de a parasi Romania. (M.M.)


(323 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

 Parlamentul se cearta pe subiectul Hayssam | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 3.3751850128174 seconds.