Marți, 15 August 2006 - 05:33 AM Aleg.RO: Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu l-au dat în judecată pe Prefectul de Constanța

Publicat de: Alina FECHETE

AMOS News Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, și președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, au anunțat, luni, că l-au dat în judecată pentru calomnie pe prefectul Dănuț Culețu. Decizia celor doi vine la doar câteva zile după scandalul de la hotelul Flora din Mamaia, informează AMOS News. Mazăre și Constantinescu au susținut astăzi o conferință de presă comună pentru a anunța acționarea în judecată a prefectului. Primarul Constanței spune că nu are nici o relație de prietenie sau de afaceri cu nici unul dintre cei care au devalizat hotelul Flora.

"Afirmația prefectului că noi am face parte din lumea interlopă ar însemna că participăm la vânzare de droguri, la furturi, că ne ocupăm cu prostituția. De când suntem în funcții nu credeți că s-ar fi aflat așa ceva și ar fi apărut în presă? Tocmai de aceea l-am dat în judecată, pentru că nu poate prezenta nici o dovadă în sprijinul afirmațiilor sale", a mai declarat Nicușor Constantinescu.

Cei doi continuă să acuze polițiștii constănțeni că au intervenit târziu deși, spune Mazăre, în zona hotelului Flora s-ar fi aflat câteva mașini de poliție în momentul vandalizării.

Șeful Poliției Române a dispus efectuarea unor verificări în cazul scandalului de la Hotelul Flora din stațiunea Mamaia, în condițiile în care i-au fost făcute reproșuri cu privire la modul de intervenție și cercetare a evenimentului de către polițiștii din subordine.

Prefectul județului Constanța, Dănuț Culețu, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că acuzele aduse poliției de către primarul Mazăre și de președintele CL Constantinescu au lezat imaginea autorității.

Dănuț Culețu a declarat că, după incident, Radu Mazăre și Nicușor Constantinecu au încercat să ascundă incidentul.

Prefectul susține că cercetările la fața locului au fost însă obstrucționate pentru că și-au făcut apariția Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre și Sorin Sotinschi. Culețu a mai spus că are martori care pot confirma declarația lui Nicușor Constantinescu care ar fi declarat: 'în această unitate hotelieră nu s-a întâmplat nimic și nu se dă nici o declarație".

De asemenea, prefectul Municipiului Constanța consideră foarte curios faptul că plangerea către organele de poliție a fost făcută după 17 ore de la producerea incidentului.

În acest moment, 7 persoane sunt cercetate la Poliția Municipiului Constanța pentru infracțiunea de ultraj contra bunelor moravuri. Din cercetări reiese că această acțiune nu ar fi fost îndreptată către primarul Radu Ștefan Mazăre și se pare că este vorba de reglări de conturi între două grupări ale lumii interlope.

"Domnul primar încearcă să folosească în scop politic, după părerea mea sau, ca urmare a unor frustrări personale pe care le are, un eveniment care întra-devăr poate avea implicații în plan social, dar care după cum veți vedea după cercetările făcute de poliție cred că poate fi foarte repede rezolvat", a declarat Dănuț Culețu.

"După cum foarte bine știți domnul primar și-a declinat orice responsabilitate deși legea îi conferă aceasta responsabilitate în domeniul ordinii publice, ordinii și liniștii publice. De aceea, după cu foarte bine știți, noi am deplasat echipaje foarte importante de la București pentru a reuși să stăpânim fenomenul infracțional în Mamaia", a mai adăugat Culețu.


(321 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Alina FECHETE


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu l-au dat în judecată pe Prefectul de Constanța | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.647656917572 seconds.