Marți, 15 August 2006 - 05:37 AM Aleg.RO: "Cazul Razvan Theodorescu trebuia sa mai dospeasca"

Publicat de: Redactia Curentul

curentul

Initiatorul legii de functionare a CNSAS, Constantin Ticu Dumitrescu, a dezvaluit o serie de nemultumiri legate de activitatea Colegiului - in cazul senatorului PSD Razvan Theodorescu, CNSAS ar fi trebuit sa-si puna mai multe semne de intrebare inainte de a da un verdict, a declarat membrul Colegiului .

Cu aproximativ doua saptamani inaintea unor noi alegeri pentru presedintia CNSAS, Ticu Dumitrescu a marturisit ca nu are numai cuvinte de lauda despre actuala formula a Colegiului. In opinia lui Ticu Dumitrescu, unul dintre cazurile care ar fi meritat mai multa atentie este cel al lui Razvan Theodorescu. "Nimeni nu poate sa-i nege valoarea de om de cultura. Unul ca mine nu poate, insa, sa uite ca Razvan Theodorescu a condus TVR intr-o perioada foarte importanta", a declarat membrul CNSAS. El a recunoscut ca are remuscari pentru ca nu a "sapat mai mult in laturi" inainte de a da senatorului PSD un verdict de necolaborare cu Securitatea. Faptul ca, in 1991, o comisie guvernamentala a constatat ca "la 22 decembrie 1989 s-au ars niste documente" alimenteaza si acum suspiciunile lui Ticu Dumitrescu. "De ce sa nu-mi pun niste intrebari? S-au ars cand Razvan Theodorescu a venit presedinte la TVR", a argumentat membrul CNSAS.

O alta nemultumire a lui Ticu Dumitrescu este faptul ca influentele politice, in special "cele venite din partea PSD, se resimt inca in cadrul CNSAS". Ticu Dumitrescu a continuat sa vorbeasca despre "aluziile acuzatoare sau amenintarile" la care este supus in majoritatea sedintelor Colegiului, tradand astfel tensiunile din CNSAS. El a mai profitat de ocazie pentru a critica activitatea lui Cazimir Ionescu (propus de PSD in Colegiu) in calitate de purtator de cuvant al institutiei, pe care l-a acuzat ca "tot insira niste bazaconii si bagatelizeaza membrii Colegiului". "Problema acestuia am discutat-o in Colegiu, in jur de 20 iulie, si am fost cu totii de acord ca domnul Cazimir Ionescu trebuie sa revina la demisia anuntata", a incheiat Ticu Dumitrescu. Dana Carabelea


(331 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Redactia Curentul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

"Cazul Razvan Theodorescu trebuia sa mai dospeasca" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.3580601215363 seconds.