Miercuri, 16 August 2006 - 05:25 AM Aleg.RO: Stolojan consideră că PNL trebuia să aștepte decizia CNSAS în cazul Muscă

Publicat de: Florin MARIN

AMOS News StolojanTheodorW60xÎntr-un interviu acordat postului BBC, fostul președinte al PNL Theodor Stolojan a declarat că excluderea Monei Muscă din partid este o greșeală, pentru că situația deputatului trebuie clarificată de CNSAS, care are personal cu experiență, și nu de membrii Biroului Permanent ai PNL, care nu au avut toate datele. Întrebat cum comentează decizia BP de a propune Delegației Permanente excluderea Monei Muscă din partid, Stolojan a spus: 'Este o greșeală, deoarece pentru situații ca acelea în care se află doamna Mona Muscă avem o instituție a statului special creată, care are oameni deja care au căpătat o experiență în a aprecia astfel de situații și care urmează să dea un verdict. Eu nu cred că membrii Biroului Permanent ai PNL-ului au avut toate datele și experiența necesară în evaluarea unor astfel de situații. Și cred că invidia, ca și răutatea, au jucat un mare rol în această decizie'.

Stolojan mai spune că Mona Muscă este invidiată de colegi pentru statutul pe care și l-a format în politica românească. De asemenea, mai spus fostul șef al PNL, liberalii o urăsc pentru că 'ea a avut curajul să își exprime în mod deschis poziția față de anumite decizii pe care conducerea actuală a PNL-ului le-a luat'.

În cazul în care CNSAS decide că Mona Muscă a făcut poliție politică, atunci decizia PNL devine întemeiată, mai spune consilierul prezidențial.

Stolojan a mai declarat la BBC că nu s-a gândit încă să-și schimbe atitudinea față de Mona Muscă și recomandă Delegației Permanente 'să aibă mai multă înțelepciune decât Biroul Permanent, să se gândească cei care vor fi acolo foarte bine la cine și ce a făcut pentru PNL și să nu se lase mânați numai așa de puseuri emoționale ale unor oratori, care în viața lor nu au făcut prea mare lucru, decât dau cu gura'.

În declarația dată BBC, Theodor Stolojan spune că susține modificarea legii CNSAS: 'Eu sunt de acord să se modifice Legea CNSAS. Avem un Parlament, s-o modifice cum vor, inclusiv cum spuneți dumneavoastră, dar când ai o lege, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să respecți legea. Or, acum ce constatăm? Că avem o lege vizavi de Securitate, avem o instituție a statului care este chemată să facă judecăți în această privință și, sigur, avem situația de fapt, în care oameni mânați de invidie, de răutate, se apucă și judecă ei înaintea CNSAS-ului.'

Reamintim faptul că Biroul Permanent al PNL a decis, luni, în unanimitate, să propună Delegației Permanente excluderea din partid a deputatului Mona Muscă. Cel care a susținut înlăturarea ei din PNL a fost deputatul Crin Antonescu.


(368 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin MARIN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Stolojan consideră că PNL trebuia să aștepte decizia CNSAS în cazul Muscă | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.809506893158 seconds.