Marți, 22 August 2006 - 06:01 AM Aleg.RO: Comisia de la Cotroceni il lucreaza pe Atanasiu si in lipsa

Publicat de: Liliana RUSE

Gândul Teodor Atanasiu a fost invitat, din nou, astazi, la Comisia speciala de la Palatul Cotroceni, care urmeaza sa decida asupra inceperii urmarii penale pentru ministrul Apararii, acuzat de abuz in serviciu .

Consilierul prezidential pe probleme juridice Stefan Deaconu, seful Comisiei speciale, a precizat ca Atanasiu nu a confirmat ca va veni la audieri, prezenta sa fiind optionala. Deaconu declarase inca de saptamana trecuta ca este necesara o noua audiere a ministrului, intrucat, la discutia precedenta, Atanasiu nu a dat informatii, ci doar a cerut sa i se arate ce probe exista la dosar.

Conform prevederilor legale, comisia va intocmi un raport pe care il va prezenta presedintelui, in care va recomanda daca se impune sau nu inceperea urmarii penale in cazul demnitarului. document.write( ' ); Decizia finala ii apartine, insa, sefului statului, care, daca va fi de acord cu inceperea urmaririi penale, are dreptul sa il si suspende din functie pe ministru. "Audierile ministrului nu au caracter public, insa vom introduce in raportul pe care il vom prezenta presedintelui informatii despre audierea domnului ministru si despre concluziile acestor audieri. Iar concluziile acestui raport vor fi facute publice, conform legii,de catre domnul presedinte, insa domnul presedinte ar putea face public chiar tot raportul, dansul decide", a spus Deaconu.

Comisia speciala de la Presedintie a fost infiintata pe 20 iulie, dupa ce procurorii au trimis plangerile penale impotriva ministrului Apararii, inaintate de catre consilierul prezidential Adriana Saftoiu si de catre deputatul PSD Eugen Bejinariu.Saftoiu il acuza pe Atanasiu de abuz in serviciu, dupa ce ministrul a declarat ca stie, de la directia speciala a MApN, ca purtatorul de cuvant al Presedintiei da informatii presei "pe surse", cu scopul de a-l discredita. Teodor Atanasiu a mai fost audiat de catre comisie pe 27 iulie. In schimb, nu a fost necesara si audierea Adrianei Saftoiu, care a trimis comisiei o declaratie in care precizeaza ca isi mentine acuzatiile din plangerea penala, dupa cum a precizat Stefan Deaconu. liliana.ruse@gandul.info


(416 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Liliana RUSE


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Comisia de la Cotroceni il lucreaza pe Atanasiu si in lipsa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74789381027222 seconds.