Marți, 22 August 2006 - 06:01 AM Aleg.RO: Teodor Atanasiu, audiat din nou la Cotroceni

Publicat de: Ana Ionescu

curierulnational
Ministrul Apararii, liberalul Teodor Atanasiu, a fost invitat astazi la Comisia speciala a Presedintiei, pentru o noua audiere . Potrivit consilierului prezidential Stefan Deaconu, audierile pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului au caracter secret, concluziile neputand fi facute publice.
"Dar, in raportul pe care il vom trimite presedintelui, vom detalia toate informatiile si datele obtinute", a spus Deaconu, citat de Mediafax. El a precizat ca nu a fost primita o confirmare din partea ministrului Apararii ca va onora invitatia.
Prezenta la audieri in cadrul Comisiei este optionala pentru Atanasiu.
El are posibilitatea sa prezinte eventuale documente in apararea sa. Comisia speciala pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului a fost convocata pe 20 iulie de presedintele Traian Basescu, dupa ce procurorul general a transmis doua plangeri penale impotriva ministrului Apararii, Teodor Atanasiu.
Potrivit legii, doar presedintele poate cere declansarea urmaririi penale a membrilor Executivului, recomandarile Comisiei fiind consultative.
La finalul analizei documentelor avute la dispozitie si a eventualelor audieri, acest for va intocmi un raport pe care sa il prezinte presedintelui.
Parchetul ICCJ a transmis Comisiei speciale a Presedintiei documentele pentru a analiza sesizarile referitoare la comiterea de infractiuni in exercitiul functiunii de catre ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, in conformitate cu Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala.
Sesizarea Comisiei speciale de catre Parchet a avut in vedere plangerile formulate de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si deputatul PSD Eugen Bejinariu impotriva lui Atanasiu, sub aspectul savarsirii infractiunilor de comunicare de informatii false, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice.(407 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Ana Ionescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Teodor Atanasiu, audiat din nou la Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.2722249031067 seconds.