Marți, 22 August 2006 - 06:01 AM Aleg.RO: Ministrul Atanasiu, asteptat la Comisia speciala de la Cotroceni

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Ministrul liberal al Apararii, Teodor Atanasiu, a fost invitat pentru audiere astazi, la Comisia speciala a Presedintiei, a declarat consilierul prezidential Stefan Deaconu, presedintele Comisiei . El a precizat ca audierile in cadrul Comisiei speciale a Presedintiei pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului au caracter secret, concluziile neputand fi facute publice. "Dar, in raportul pe care il vom trimite presedintelui, vom detalia toate informatiile si datele obtinute", a spus Deaconu.
El a precizat ca, deocamdata, nu a fost primita o confirmare din partea ministrului Apararii ca va onora invitatia.

Prezenta optionala

Prezenta la audieri in cadrul Comisiei este optionala pentru Atanasiu. El are posibilitatea sa prezinte eventuale documente in apararea sa.
Comisia urmeaza ca, la finalul analizei documentelor avute la dispozitie si a eventualelor audieri, sa intocmeasca un raport pe care sa i-l prezinte presedintelui, in care sa recomande daca se impune sau nu inceperea urmarii penale in cazul demnitarului.
Stefan Deaconu preciza la sfarsitul lui iulie ca atributiile Comisiei nu constau in a derula anchete penale sau a stabili vinovatii, ci doar de a recomanda o solutie sefului statului. Recomandarile Comisiei sunt consultative, astfel ca seful statului poate decide daca se impune sau nu inceperea urmaririi penale in cazul respectiv, indiferent de concluziile la care ajunge Comisia.
Parchetul ICCJ a transmis Comisiei speciale a Presedintiei documentele pentru a analiza sesizarile referitoare la comiterea de infractiuni in exercitiul functiunii de catre ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, in conformitate cu articolul 16 din Legea 115/ 1999 privind raspunderea ministeriala.(C.A.)


(381 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Ministrul Atanasiu, asteptat la Comisia speciala de la Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 3.4735949039459 seconds.