Marți, 22 August 2006 - 06:01 AM Aleg.RO: Raport pozitiv al senatorilor juriști pentru o lege respinsă de Guvern

Publicat de: Marius NEGULESCU

AMOS News Senatorii din Comisia juridica au adoptat, luni, un raport favorabil la o initiativa a deputatului PNL Horia Uioreanu respinsa de Guvern. Dezbaterile la Legea societatilor comerciale, a Curtii de Conturi si a transparentei in exercitarea demnitatilor publice, pentru care se intrunisera initial senatorii juristi, a fost amanata pentru joi, ei preferand sa ia in discutie alte acte normative.

De asemenea, initiativa unui grup de senatori democrati, printre care se numara siMarius Marinescu, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice si in mediul de afaceri a fost si ea amanata pentru prima saptamana din luna septembrie.

Tot la acea data se va adopta si raport la propunerea legislativa privind Consiliul Superior al Magistraturii, ce prevede eliminarea ministrul Justitiei, a presedintelui iCCJ si a procurorului sef din categoria demnitarilor care primesc indemnizatii de participare la sedintele CSM.

Senatorii s-au pronuntat insa pozitiv asupra initiativei unor deputati PNL-PD privind organizarea si desfasurarea referendumului la nivel local, initiativa ce-i apartine liberalului Horia Uioreanu, in ciuda faptului ca desi el fusese avizata negativ de Guvern.

Actul normativ in cauza introduce dreptul parlamentarilor de a organiza referendum la nivel local, in probleme de interes pentru comunitatea respectiva. Totodata la nivel local, se ofera posibilitatea organizarii unui referendum, daca acesta este sustinut de 25% dintre cetatenii cu drept de vot din respectiva comunitate.


(381 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Marius NEGULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Raport pozitiv al senatorilor juriști pentru o lege respinsă de Guvern | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.77435612678528 seconds.