Miercuri, 23 August 2006 - 05:40 AM Aleg.RO: Radu Terinte: "Nu am făcut poliție politică"

Publicat de: Marius NEGULESCU

AMOS News Radu TerinteDosarul de securitate al deputatului Radu Terinte nu conține decât o singură filă de caracterizare a sa, în care este consemnat numele și faptul că a dat o declarație privind câțiva studenți arabi, a precizat la ieșirea din CNSAS, parlamentarul conservator.

"Nu există nici un dosar, există o singură fișă, cu menționarea numelui meu", a spus Terinte.


El a declarat că a dat o singură declarație Securității cu privire la niște studenți arabi, care se aflau în vizorul acestui organism, fiind bănuiți că ar avea legături sau ar face parte dintr-o organizație teroristă care dorea să îl asasineze pe președintele de atunci al Egiptului, Anwar el-Sadat.


"Am dat declarații cu privire dacă învață sau nu învață. Ce să știu dacă erau teroriști la vremea aceea?", a mai spus deputatul PC.


Terinte a apreciat că nu a făcut poliție politică. "Nu știu să fi avut vreun nume conspirativ. Declarația a fost semnată cu numele meu", a precizat Terinte.


El a arătat că încă nu a fost primit la audieri de către membrii CNSAS, dar că va contesta o eventuală hotărâre ce ar putea atesta calitatea sa de colaborator al Securității.


De menționat că, un alt deputat, însă din partea PRM, Vladimir Fârșirotu, a venit, marți, la CNSAS pentru a depune o cerere de consulatare a propriului dosar, el refuzând dialogul cu presa.


(388 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Marius NEGULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Radu Terinte: "Nu am făcut poliție politică" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.83529996871948 seconds.