Miercuri, 23 August 2006 - 05:41 AM Aleg.RO: Primar amendat pentru nerestituirea terenurilor

Publicat de: ---

evenimentulzilei Prefectul judetului Ialomita, Cazacu Marinica, a anuntat ca va trece la sanctionarea primarilor care nu vor sa puna in aplicare prevederile legilor fondului funciar .

Prima victima este Victor Moraru, primarul orasului Amara, dat ca exemplu negativ de prefect in ceea ce priveste rezolvarea dosarelor de restituire a terenurilor si de punere in posesie a celor care au acest drept pe diverse suprafete de teren din localitate.

Edilii, in vizorul prefectului

Asaltat de reclamatiile depuse de cetatenii judetului in timpul audientelor saptamanale de la prefectura, Cazacu a spus ca s-a saturat sa-i tot roage pe primari sa respecte legea.

"Am ajuns ca la audiente sa fie 80a din solicitari pe tema pamantului. In cele mai multe dintre situatii oamenii au dreptate, dar primarii, din motive de neinteles, refuza sa-i puna in posesie. Am avut cel putin 6-7 intalniri cu primarii si chiar discutii private in care i-am rugat sa respecte legea, dar am vorbit singur. Daca nu se poate cu vorba buna, vom trece la amenzi si avem deja 5 primari care vor fi sanctionati", a declarat prefectul, dezamagit de lipsa de interes a multora dintre primarii ialomiteni.

Conform legii, primarii pot fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 10.000 si 30.000 de lei noi. "Voi emite in zilele urmatoare decizia privind sanctionarea primarului orasului Amara si cred ca ii voi aplica amenda maxima", a mai adaugat Cazacu.

"Atata il duce capul, atata face!"

Primarul Victor Moraru a ramas surprins cand a auzit ca va fi "altoit" de prefect cu o amenda in valoare de 30.000 de lei noi. El nu intelege care ar fi motivul pentru aplicarea sanctiunii si lasa de inteles ca la mijloc exista o stare de conflict pe care prefectul o are cu seful PSD, partid din care face parte si primarul din Amara.

"Cred ca vrea sa se razbune pe anumite persoane si nu poate s-o faca direct si vrea s-o faca prin mine. S-o faca direct daca stie sa aplice legea si o si intelege. Atata pricepe, daca atata il duce capul, atata face. Nu vad niciun motiv pentru care sa fiu amendat", a spus primarul.

El sustine ca are greutati in aplicarea legii pentru ca Primaria Amara nu are in acest moment un secretar si intreaga procedura este greoaie. Bineinteles, va contesta amenda si este sigur ca va avea castig de cauza.

Primarul Moraru a mai fost reclamat penal de prefectura pentru ca ar fi pus la cale o tranzactie cu o suprafata de pamant care a fost trecuta in proprietatea unui var de-al sau, dar in dosarul respectiv s-a dispus neinceperea urmaririi penale.


(373 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primar amendat pentru nerestituirea terenurilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0904631614685 seconds.