Joi, 24 August 2006 - 06:00 AM Aleg.RO: Voiculescu se intoarce la Uniunea PSD+PUR

Publicat de: ---

adevarul

Presedintele PC a declarat, marti seara, la scoala de vara a partidului de la Breaza, ca formatiunea sa se pregateste sa reinnoade relatiile politice cu PSD . Voiculescu a dezvaluit ca urmeaza sa aiba o intalnire cu Mircea Geoana pentru a pune la punct noua colaborare cu social-democratii. "Faptul ca acum s-ar putea sa facem o uniune politica cu PSD, cu care eventual sa mergem la alegeri, nu inseamna ca am tradat PNL", a spus Voiculescu, apreciind ca reorientarile pe  esichierul politic sunt la moda în state precum Germania. Liderul conservatorilor nu se teme nici de o eventuala reactie de respingere din interiorul PSD, cauzata de amintirea, înca proaspata, a abandonarii aliantei electorale dupa alegerile din decembrie 2004. El a reamintit ca, fara acordul PC, social-democratii nu ar fi obtinut functiile de presedinte al Camerei Deputatilor si de presedinte al Senatului. În plus, Dan Voiculescu sustine ca se simte cu constiinta împacata, întrucât uniunea PSD + PUR era prevazuta sa functioneze numai pe durata alegerilor. Presedintele conservatorilor nu vede vreun impediment tehnic pentru reluarea legaturilor cu PSD nici în participarea la guvernare a partidului sau pâna la 1 ianuarie 2007. "Singurul motiv pentru care nu iesim mâine de la guvernare este preocuparea noastra legata de problematica integrarii. Altfel, noi suntem ca si iesiti de la guvernare", a tinut sa precizeze Dan Voiculescu.

Florin Anghel: "Nu consider morala aceasta solutie"
Presedintele Consiliului Judetean Prahova, conservatorul Florin Anghel, a declarat pentru Adevarul ca, personal, nu considera morala varianta revenirii PC la alianta politica si electorala cu social-democratii. "Eu am perceput afirmatia domnului Voiculescu ca pe un exemplu, nu ca pe o intentie foarte serioasa. Am fost sustinatorul mersului pe cont propriu în alegeri. La momentul actual, PC este un partid mic, dezvoltat diferit de la judet la judet, la nivel local fiind unii lideri care se înteleg bine cu Alianta, iar altii cu PSD. Când dai mâna cu o parte, îi pui în off-side pe ceilalti", a afirmat Anghel. Însa el sustine ca majoritatea sefilor din teritoriu ai PC se înteleg bine cu reprezentantii social-democratilor. Totusi, liderul conservator nu ascunde faptul ca, la nivel central, "nu a simtit o dorinta", din partea PSD, de a reînfiripa colaborarea cu PC. "Deocamdata, nu stim cu care aripa sa discutam. Este clar pentru toata lumea ca în PSD este o fierbere totala", a încheiat Anghel.

Criza poate apareaîn Senat
O eventuala iesire a PC de la guvernare i-ar putea prinde pe aliatii D.A. cu garda jos la nivelul Senatului, acolo unde adoptarea unei legi organice ar putea tine de domeniul trecutului în lipsa unei majoritati de 69 de voturi. Dar, potrivit unor surse parlamentare conservatoare, o mare parte din deputatii acestei formatiuni, precum si unii senatori au purtat negocieri, fiind gata, în cazul iesirii PC de la guvernare, sa faca pasul spre Alianta D.A., în special înspre barca democrata. În cazul în care cei 11 senatori conservatori ar face cu totii pasul în Opozitie, ADA ramâne cu 50 de senatori în grup. PNL si PD se mai pot baza pe voturile celor zece parlamentari UDMR si ale unor independenti, precum ex-pesedistul Neculai Apostol sau fostul peremist Viorel Duca Senior. În cealalta tabara, Opozitia si-ar îngrosa rândurile, putând conta pe 73 de voturi si pe alte doua posibile ale fostului pesedist Ioan Talpes si senatorului stefan Mihail Antonie, recent plecat din PNL. La Camera Deputatilor situatia este mai relaxata pentru oamenii lui Boc si Tariceanu. PSD si PRM beneficiaza în momentul de fata de 140 de voturi, prin revenirea lui Eugen Bejinariu, iar gruparea PD-PNL-UDMR, de doua voturi mai putin. Posibila înregimentare a celor 20 de deputati PC în rândurile Opozitiei ar fi contrabalansata de grupul celor 18 parlamentari ai minoritatilor nationale, dar si de cei noua parlamentari ai lui Corneliu Ciontu, cu care aliatii au protocoale de colaborare.

"Imaginea PC e dezastruoasa"
Dan Voiculescu si-a manifestat nemultumirea fata de modul în care mesajul conservatorilor este receptat în teritoriu. "PC are filiale în toate judetele, peste 3.000 de alesi locali, e în parlament si la guvernare, are sprijinul unui trust de presa - spun gurile rele - si totusi imaginea sa este dezastruoasa", le-a pus în vedere Voiculescu, subordonatilor sai din filialele locale. El a tinut sa sublinieze însa, ca nu vrea sa discute mai multe lucruri în fata ziaristilor, dar ca le sugereaza celor prezenti la scoala de vara sa îmbunatateasca colaborarea dintre organizatiile lor si structurile de la centru.  


(365 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Voiculescu se intoarce la Uniunea PSD+PUR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.7832658290863 seconds.