Joi, 24 August 2006 - 06:00 AM Aleg.RO: Se cere capul Monei Musca

Publicat de: Teodora Georgescu

curentul

Dezvaluirile legate de trecutul deputatului PNL Mona Musca continua sa faca valuri! Șocul a fost prea mare! Cu atat mai mult cu cat Mona Musca a sustinut intotdeauna legea lustratiei si ideea conform careia toti cei care au colaborat cu Securitatea sa nu mai aiba dreptul de a candida pentru o functie aleasa . La declaratiile sale vehemente impotriva politiei politice si a ceea ce a insemnat Securitatea ca arma de sustinere a unui regim opresiv, nu se poate uita negarea sa, extrem de ferma, de acum un an, atunci cand a spus ca nu a colaborat in nici un fel cu Securitatea.

Surse din cadrul PNL ne-au declarat ca, indiferent daca CNSAS ii va da Monei Musca hartie ca ar fi colaborat cu Securitatea ca politie politica sau nu va face acest lucru, ea va fi nevoita sa se retraga din viata politica. Cei care ii devenisera dusmani in PNL din cauza sustinerii pe care Mona Musca o acorda presedintelui Traian Basescu au primit un motiv in plus sa o puna la zid. Iar multi dintre cei care erau de partea ei au acum motive sa se indoiasca. Aceleasi surse ne-au declarat ca multi liberali au primit o noua dovada ca Mona Musca a fost folosita de Securitate: cele doua caracterizari pe care Mona Musca le-a dat despre colegii de la Universitatea Timisoara, chiar daca erau "caracterizari frumoase", dupa cum a afirmat deputatul PNL, erau semnate cu numele de cod "Dana", ceea ce nu se practica in cazul unor caracterizari obisnuite, cand semnai cu numele tau si treceai si functia detinuta. Astfel, cele doua caracterizari au fost facute pentru folosul Securitatii, iar multi liberali considera acest lucru inacceptabil.

Demisia

Pe 2 septembrie, Mona Musca va fi la judecata partidului, caci Delegatia Permanenta a PNL va lua in discutie cazul sau. PNL Cluj a anuntat ieri ca ii va cere Monei Musca, in cadrul Delegatiei, sa demisioneze din functiile de demnitate publica pe care le detine. Liderul filialei clujene a partidului, Marius Nicoara, considera ca demisia Monei Musca este impusa de Codul etic al partidului, dar si statutul PNL. Nicoara a precizat ca, in cazul in care Mona Musca nu va renunta singura la functiile detinute, va fi ceruta supunerea la vot a excluderii sale din partid. El a adaugat ca se va aplica aceeasi procedura in cazul tuturor liberalilor care sunt in situatia Monei Musca. Mai mult, deputatul PNL de Cluj Mircea Pusca este de parere ca Mona Musca ar trebui sa renunte si la statutul de observator in Parlamentul European. O exprimare mai plastica la adresa Monei Musca a avut senatorul PNL de Hunedoara Viorel Arion, care a declarat ca angajamentul de colaborator al Securitatii dezvaluit in cazul Mona Musca reprezinta un adevarat 11 septembrie pentru liberali.


(427 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Teodora Georgescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Se cere capul Monei Musca | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75402903556824 seconds.