Joi, 24 August 2006 - 06:01 AM Aleg.RO: Primarul Dăneșan vrea să scoată Sighișoara din Patrimoniul UNESCO

Publicat de: Benone SIMIONESCU

AMOS News Primarul municipiului Sighișoara, Dorin Dăneșan, a declarat într-o conferință de presă că se gândește serios să scoată Sighișoara din Organizația orașelor aflate în lista Patrimoniului UNESCO și că va propune acest lucru la viitoarea ședință a Consiliului Local. Primarul a arătat că din cauza acestui statut trebuie să plătească o cotizație anuală de 800 de dolari, fără a beneficia nici măcar de consultanță din partea UNESCO.
Pe de altă parte, edilul-șef a declarat că s-a săturat de pretențiile acestei organizații, care a trimis, de curând, o scrisoare de admonestare cu privire la construcția cunoscută sub numele de "Casa Italianului".

Primarul a spus că, la un moment dat, construcția edificiului a fost oprită prin neacordarea autorizației de construcție. După câtva timp, proprietarul clădirii a obținut avizele necesare continuării lucrărilor de la Comisia Zonală Monumentelor Istorice, iar Primăria a fost obligată să-i elibereze din nou autorizația de construcție, pentru ca, în prezent, din cauza sesizării UNESCO, lucrările să fie din nou sistate în așteptarea unei inspecții de la Comisia Monumentelor Istorice pentru reanalizarea dosarului.

Reamintim că scopul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) este de a contribui la pacea și securitatea lumii prin colaborarea între națiuni în domeniul educației, științei și culturii.

Una dintre misiunile UNESCO este cea de a menține o listă de locuri din patrimoniul mondial. Aceste locuri sunt importante din punct de vedere natural sau istoric, iar conservarea și salvarea lor sunt importante pentru comunitatea mondială.


(410 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Benone SIMIONESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarul Dăneșan vrea să scoată Sighișoara din Patrimoniul UNESCO | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.78191089630127 seconds.