Miercuri, 30 August 2006 - 05:43 AM Aleg.RO: Deputatii isi reiau vechile obiceiuri

Publicat de: Georgeta Filip / geo

curierulnational
Desi aveau programate pentru ieri dezbaterile pe proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale, deputatii din comisiile care se ocupa de acest proiect nu s-au obosit sa vina la sedinta .
La finalul sesiunii trecute, deputatii au convenit ca membrii comisiilor juridica, de invatamant si pentru drepturile omului sa revina din vacanta cu cateva zile mai devreme de inceperea sesiunii ordinare, pentru a finaliza raportul privind statutul minoritatilor. Prima intalnire trebuia sa aiba loc ieri. Insa acest lucru nu s-a mai intamplat. Iar reprezentantii comisiilor au dat vina unii pe ceilalti pentru aceasta situatie.
Presedintele Comisiei pentru drepturile omului, deputatul Nicolae Paun, a declarat ieri ca nu si-a chemat colegii din concediu, pentru ca oricum nu s-ar fi intrunit cvorumul necesar. "Comisia juridica are un program foarte incarcat si s-a spus ca «probabil» vom discuta Statutul minoritatilor. Nu mi-am putut permite sa chem deputatii din concediu, ca sa constat ca nu avem cvorum", a explicat Paun. Alti deputati au apreciat ca o comisie nu trebuie convocata doar pe un singur proiect de lege. Deputati din Comisia juridica au anuntat, inca de luni, ca ei vor fi la Parlament pentru alte proiecte si ca discutarea statutului minoritatilor nationale depinde de prezenta celorlalte doua comisii - de invatamant si pentru drepturile omului.
Comisia pentru invatamant nu si-a convocat membrii, pe motiv ca nici comisia pentru drepturile omului nu a facut acest lucru. "Comisia pentru drepturile omului nu si-a convocat deputatii, iar comisia noastra, pentru invatamant, nu este convocata, daca cei de la drepturile omului nu vin. Comisia juridica lucreaza pe alte proiecte de lege", a explicat si presedintele Comisiei pentru invatamant a Camerei Deputatilor, Lia Olguta Vasilescu.
Deputatul PRM a sustinut ca nimeni nu mai este interesat de proiectul privind Statutul minoritatilor nationale, pentru ca liderul UDMR Marko Bela ar face "presiuni" ca proiectul sa fie retras din Parlament si sa fie data, in schimb, o ordonanta de urgenta pe aceasta tema. Cele trei comisii ale Camerei Deputatilor au inceput in luna februarie dezbaterile la proiect, dar n-au reusit sa analizeze nici jumatate din amendamentele depuse, sedintele fiind suspendate de cele mai multe ori din lipsa de cvorum.


(723 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Georgeta Filip / geo


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Deputatii isi reiau vechile obiceiuri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51417183876038 seconds.