Miercuri, 30 August 2006 - 05:44 AM Aleg.RO: Primaria refuza un sistem video de monitorizare in scoli

Publicat de: ---

evenimentulzilei

Desi mai sunt doar cateva zile pana la inceperea noului an scolar, autoritatile judetene si municipale nu au ajuns inca  la o intelegere cu privire la modul in care se va face monitorizarea scolilor din municipiul Braila .

Consiliul judetean a investit circa 500 de milioane de lei vechi intr-un sistem video care ar asigura o supraveghere 24 de ore din 24 pentru sase scoli cu probleme si l-a oferit primariei Braila, pe tava, in urma cu cateva luni. Edilul Constantin Cibu nu a parut insa interesat de idee, iar directorii scolilor au avut aceeasi atitudine reticenta.

"Asta ar costa cam 300 de lei noi de scoala, mult mai putin decat cheltuielile presupuse de angajarea a doi paznici. Problema e ca noi avem in subordine Politia Comunitara si mi se pare normal ca aceste atributii sa le aiba ei. Trebuie sa le dam de lucru si oamenilor legii din subordinea noastra", a declarat Cibu.

Dat fiind ca parerea primarului este sustinuta si de directorii de scoli, presedintele consiliului judetean, Gheorghe Bunea Stancu (foto), s-a decis sa nu se mai roage de primarie sa accepte sistemul de monitorizare, ci sa-l ofere scolilor din judet.  "Banii vor fi redirijati in zona rurala. Daca municipiul doreste sa ramana la nivelul pazei cu agentul dormind in post, este treaba primariei", a precizat Stancu.

Numai in ultimul an, jandarmii braileni au efectuat descinderi fructuoase in unele scoli din Braila, unde au gasit elevi sub influenta alcoolului sau care aveau in posesie arme albe. Conform oamenilor legii, aceste cazuri s-au inmultit, mai ales in cartierele marginase, din cauza ca paznicii scolilor sunt depasiti de situatie.

 


(823 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primaria refuza un sistem video de monitorizare in scoli | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71023988723755 seconds.