Joi, 31 August 2006 - 05:37 AM Aleg.RO: Olteanu: Este nevoie de vointa politica

Publicat de: Ana Ionescu

curierulnational
Presedintele Camerei Deputatilor sustine ca principala sa responsabilitate este aceea de a-i determina pe parlamentarii partidelor din arcul guvernamental sa sustina proiectele executivului .
"Fac eforturi serioase, alaturi de colegii mei, pentru coordonarea parlamentarilor coalitiei. Important e ca in sesiunea trecuta proiectele guvernului au avut sustinerea necesara pentru a fi adoptate. E principala mea responsabilitate ca acest lucru sa se intample, cel putin la fel de bine, si in actuala sesiune", spune Bogdan Olteanu, intr-un interviu acordat Rompres. Referindu-se la prioritatile deputatilor pentru sesiunea de toamna, Bogdan Olteanu subliniaza ca este necesara, in primul rand, adoptarea legislatiei pe linia integrarii europene: Legea Agentiei de Integritate, aflata in aceste zile la Comisia juridica a Camerei Deputatilor, legile sigurantei nationale, ale caror proiecte le asteptam de la guvern in aceste zile, legea cultelor si statutul minoritatilor nationale.
Cat priveste legile sigurantei, liderul liberal considera ca trebuie sa se manifeste interes pentru cresterea fortei controlului parlamentar asupra serviciilor si extinderea acestuia la toate aspectele financiare si operative ale activitatii acestora.
In privinta statutului minoritatilor, liderul liberal sustine ca proiectul de lege respectiv va fi adoptat in momentul in care va exista vointa politica.
"La Statut problema nu este de natura procedurala, ci de natura politica. In momentul in care va exista vointa politica, se va face si Statutul", a opinat Olteanu.
El a constatat ca, de un an, nu exista vointa politica la nivelul multor grupuri parlamentare din Camera Deputatilor.
Dupa ce comisiile juridica, pentru invatamant si pentru drepturile omului au incercat, fara succes, sa se reuneasca in aceasta saptamana, pentru a dezbate proiectul de lege, dezbaterile au fost reprogramate pentru saptamana viitoare.
Sesiunea ordinara de toamna a Camerei Deputatilor se va desfasura in perioada 4 septembrie - 21 decembrie.


(869 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Ana Ionescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Olteanu: Este nevoie de vointa politica | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63130593299866 seconds.