Joi, 31 August 2006 - 05:37 AM Aleg.RO: Mureș: Un consilier județean și-a pierdut funcția din cauza migrației politice

Publicat de: Benone SIMIONESCU

AMOS News În județul Mureș un consilier județean și-a pierdut funcția după ce a depus două declarații de apartenență politică, pentru două partide diferite. Consilierul Ioan Șopterean și-a pierdut această calitate după ce a depus două declarații de apartenență politică: la PRM, în 18 iulie, și la PD în 3 august.
Apartenența politică a lui Ioan Șopterean a iscat controverse, cu atât mai mult cu cât, inițial, MAI a trimis două interpretări diferite ale situației.

În prima adresă, MAI susține că alesul "poate să opteze în termenul de până la 11 august", caz în care opțiunea exprimată în 3 august ar fi fost valabilă.

Într-o a doua adresă, MAI arată că Șopterean "poate opta la data depunerii", caz în care, din cauza faptului că Șopterean a optat deja pentru o altă formațiune, de la data depunerii primei declarații, acesta își pierde calitatea de consilier județean.

Pe de altă parte, PRM Mureș a transmis, în 16 august, o adresă către Consiliul Județean, în care cerea retragerea calității de consilier județean lui Șopterean.

Miercuri, consilierii județeni s-au pronunțat în această chestiune și au votat pentru retragerea calității de consilier județean. Surse din PRM Mureș susțin că pe locul devenit vacant ar urma să vină Ioan Coroș, președintele PRM Târnăveni.

De cealaltă parte, Ioan Șopterean a declarat că va ataca hotărârea de CJ în contencios administrativ. El susține în continuare că ultima declarație de apartenență politică este cea valabilă și că aceasta a fost depusă în termenul prevăzut de lege.


(896 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Benone SIMIONESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Mureș: Un consilier județean și-a pierdut funcția din cauza migrației politice | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52562713623047 seconds.