Joi, 31 August 2006 - 05:37 AM Aleg.RO: Consilier ramas fara mandat

Publicat de: ---

evenimentulzilei Consilierului judetean din Mures Ioan (Nelu) Sopterean i-a fost retrasa aceasta calitate, dupa ce a depus doua declaratii de apartenenta politica, pentru doua partide diferite .

Consilierii au hotarât, ieri, înlaturarea lui Sopterean din CJ Mures cu 18 voturi pentru si cinci împotriva. În data de 18 iulie, la secretariatul CJ Mures a fost depusa o declaratie de apartenenta la PRM a lui Nelu Sopterean, de catre presedintele PRM Mures, Constantin Margarit Amza, iar în data de 3 august, consilierul a depus personal o declaratie de apartenenta la Partidul Democrat.

Nelu Sopterean a sustinut ca prima declaratie de apartenenta politica a fost depusa de presedintele PRM Mures, desi acesta nu avea delegatie din partea sa si a amenintat ca va ataca hotarârea în instanta.

I-au luat laptopul

Pana atunci însa, CJ Mures i-a luat acestuia, chiar în sala de sedinte, laptopul si dispozitivul electronic de votare.

Mandatul consilierului a fost retras în baza unei intepretari date statutului alesilor locali de un secretar de stat din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), potrivit careia noua lege intra în vigoare începând cu data la care s-a depus prima declaratie de apartenenta politica.

De la începutul lunii august, apartenenta politica a lui Nelu Sopterean a iscat controverse, iar MAI a trimis doua interpretari diferite ale situatiei consilierului judetean. În prima adresa se sustinea ca alesul poate sa opteze pâna la 11 august, în timp ce a doua se arata ca legea se aplica de la data depunerii primei declaratii.


(861 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Consilier ramas fara mandat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60856103897095 seconds.