Vineri, 22 Septembrie 2006 - 05:54 AM Aleg.RO: Adrian Nastase: Un fleac, m-au ciuruit!

Publicat de: ---

baniinostri Adrian Nastase: Un fleac, m-au ciuruit!21 .09.2006Si-a pierdut toate functiile politice, dar, zice el, "vanatorul bun este cel care stie sa astepte"

D.B.


Punctaj

Decidenti..............3,6%
Influenti...............3,4%
Simboluri...............2,3%
Businessmani........1,6%

Imi place Tamara... Inceput de an dezastruos pentru Adrian Nastase. In primele zile ale lui 2006, isi publica noua declaratie de avere, in care apare o mostenire de un milion de euro, primita de la o matusa pensionara care locuia la bloc.

"Nepotul matusii Tamara" devine, in scurt timp, principalul subiect de dezbatere publica. Este acuzat de DNA ca a primit mita materiale de constructii, printre care si celebrele termopane, de la Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat la Transporturi si constructorul vilei sale. Face gestul imprudent de a deschide presei portile Zambaccianului, iar opulenta pe care o afiseaza ii scandalizeaza pe liderii PSD, care considera ca, practic, "Adrian ne-a deschis tuturor casele". Partidul imbogatitilor care cere voturile saracilor este fortat sa ia masuri drastice pentru a repara "expunerea" provocata de Nastase si a stopa caderea in sondaje: intr-o noapte de pomina, la Hotel Confort din Otopeni, PSD ii ia functia de presedinte executiv si de sef al Camerei Deputatilor. Ca raspuns, Nastase pregateste un mic puci, incercand dislocarea unei grupari de deputati fideli lui si transferul lor la Partidul Conservator. Dupa doua zile de tatonari de la om la om, nu reuseste sa convinga mai mult de zece oameni. Abandoneaza proiectul si intra in adormire.

"Regret intrarea in politica"

Dupa cateva luni de tacere autoimpusa, iese in public la sfarsitul lui iunie, cu o lansare de carte, "Codul lui Zambaccian" - o referire autoironica la "patimile" indurate pe parcursul acestui an. Este, mai degraba, un cod al adversarilor lui Adrian Nastase: Daniel Morar de la DNA, Monica Macovei de la Justitie si Traian Basescu - cel care continua sa-l obsedeze pe autor la mai bine de un an de la infrangerea din finala prezidentialelor. A doua iesire in public este la aniversarea celor 56 de ani, cand marturiseste ca regreta ca a intrat in politica.

"As vrea sa am un tunel al timpului, care sa ma duca inapoi, pentru ca era mai bine". Spune ca are foarte multa energie si nu stie ce sa faca cu ea. Cand se va intoarce in politica mare? Raspunsul sau favorit: "Vanatorul bun este cel care stie sa astepte".

Iar numarul mare al pesedistilor prezenti la aniversarea sa arata ca o buna parte a PSD asteapta, la randul ei.

Adrian Nastase
Varsta: 56 de ani
Zodie: Rac
Profesie: jurist
Functie: deputat
Locuieste in Bucuresti, la vila
Notorietate: foarte buna, ramane unul dintre cei mai mediatizati politicieni romani, chiar si dupa pierderea puterii. Multe grupuri de influenta din Romania ii datoreaza existenta fostului premier, despre a carui avere s-au construit adevarate mituri.

Cotidianul online va prezinta, in fiecare zi, cate o personalitate din Topul celor mai puternici 66 romani din 2006.


(527 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Banii noștri

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Banii noștri:

Adrian Nastase: Un fleac, m-au ciuruit! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5773229598999 seconds.