Luni, 30 Octombrie 2006 - 05:37 AM Aleg.RO: Tribunalul Vrancea ar putea reface, luni, majoritatea PSD din CJ

Publicat de: ---

AMOS News Tribunalul Vrancea va lua în discuție luni, 30 octombrie, solicitarea PSD de validare a celor șapte supleanți de pe lista de consilieri județeni. Cererea PSD vine în urma deciziei de vineri a Curții de Apel Galați, care a încetat mandatele celor care au părăsit barca lui Oprișan pentru PNL sau PD. Dacă acest lucru se întâmplă, PSD Vrancea recâștigă Consiliul Județean. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a convocat o nouă ședință pentru luni 30 octombrie, ora 16. Și această ședință este pusă sub semnul întrebării, totul depinzând de ce se va întâmpla dimineață la Tribunalul Vrancea. Asta pentru că magistrații Curții de Apel Galați au dispus, vineri, încetarea de drept, înainte de termen, a șapte mandate de consilieri județeni care au părăsit PSD pentru PNL sau PD: Ciprian Stroia, Codruț Constantinescu, Mihai Racoviță, Enache Mîndrescu, Raluca Avădani, Marius Văsîi și Tudorachi Spiridon.

În aceste condiții, PSD a depus la Tribunal o cerere de validare a supleanților de pe lista social-democraților vrânceni: Paraschiv Măcrineanu, Aurel Vrînceanu, Lambrinia Bolovan, Luminița Teodorescu, Dragoș Bîrlădeanu, Costel Tică și Laurențiu Marin.

Conform legii, instanța trebuie să se pronunțe în maxim 10 zile. Din informațiile noastre, aproape sigur liberalii vor încerca să blocheze validarea prin formularea de cerere de intervenție. Duminică după amiază prezența consilierilor PNL – PD – PC la ședință era în dubiu. Lideri ai celor trei partide ne-au declarat că în cursul zilei de luni se va stabili dacă vor veni la ședință. La întâlnirea de duminică a consilierilor județeni de la PNL, PD, PC și PNG nu s-a căzut la nici o înțelegere.

„Nu s-a hotărât nimic concret astăzi. Am fost solicitați de colegii de la PNL pentru o întâlnire dar nu s-a rezolvat nimic. Totul se va decide în funcție de evenimentele de mâine (procesul de la Tribunal n.r.). Plus că noi la PD o să avem separat o întâlnire pentru a vedea cum procedăm. Tot ce pot să spun este că au existat diferențe de opinii la întâlnirea de azi (duminică n.r.)”, ne-a declarat Valerică Panciu, consilier județean și secretar general al PD Vrancea.

Ar fi de menționat că dacă Tribunalul Vrancea decide luni, 30 octombrie, validarea mandatelor pentru supleanți, Oprișan nu mai are nevoie de prezența consilierilor de la PNL – PD – PC și PNG, întrucât PSD redevine majoritar în CJ.

Cristi CIUPERCĂ


(871 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Tribunalul Vrancea ar putea reface, luni, majoritatea PSD din CJ | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0233759880066 seconds.