Luni, 30 Octombrie 2006 - 05:37 AM Aleg.RO: Nichita si Fenechiu, la fel de contestati de membrii filialelor

Publicat de: ---

evenimentulzilei Liderii PNL si PSD Iasi, Relu Fenechiu si Gheorghe Nichita, au de facut fata acuzelor de iresponsabilitate politica venite din partea organizatiilor pe care le conduc .

Celor doi li se cere, mai mult sau mai putin voalat, sa elibereze locul la sefia filialelor judetene.

Tensiunile din PNL sunt mai vechi, dar au iesit la suprafata saptamana trecuta, odata cu constituirea la Iasi a unui grup de initiativa pentru sustinerea platformei-program a dizidentilor Stolojan si Stoica.

Peste 300 de semnaturi impotriva lui Fenechiu

„Pana in acest moment am reusit sa strangem semnaturile a peste 300 de membri simpli ai PNL din judet. Prin noul program se propune o noua fata a partidului care sa nu fie condusa de grupuri de interese, ci de persoane credibile“, a declarat Marius Spanu, consilier judetean si presedinte al filialei PNL Harlau.

Conform acestuia, actualul lider al filialei din Iasi, deputatul Relu Fenechiu, s-ar fi inconjurat de tineri lipsiti de experienta pe care i-ar fi plasat in posturi cheie din administratia locala. In acelasi timp, Spanu il acuza pe Fenechiu de indepartarea tuturor membrilor cu experienta.

Fenechiu doarme linistit

„In fruntea grupului de initiativa se afla rectorul Universitatii «Al.I.Cuza», domnul Oprea, si decanul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, domnul Cocris. Cred ca domnul Oprea ar fi solutia pentru sefia partidului“, a mai spus Spanu. Pentru sfarsitul acestei saptamani a fost anuntata prezenta la Iasi a celor doi lideri demisi din randurile partidului, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.

„Eu sunt foarte linistit in privinta sefiei mele la PNL. Cei care ma contesta ar trebui sa vina si cu argumente. Spanu este frustrat pentru ca nu reuseste sa-si impuna tampeniile“, a declarat Relu Fenechiu. Acesta considera ca semnaturile stranse impotriva lui reprezinta un fapt normal intr-o grupare democratica. „Pe domnul Oprea l-am pus ca un ou in fruntea partidului, dar a plecat ca un las inainte de alegeri pentru a nu-si pierde locul cald de rector“, a mai spus Fenechiu.

Nichita, atacat de tineri

Atacuri si mai dure au fost lansate la sfarsitul saptamanii trecute impotriva primarului pesedist Gheorghe Nichita. Trei dintre membrii PSD Iasi, cunoscuti ca apropiati ai fostului presedinte Ion Solcanu, i-au reprosat liderului filialei judetene implicarea in acte de coruptie, practici dictatoriale si incapacitatea de a mai gestiona conducerea filialei, cerand organizarea de noi alegeri.

„Doru Tompea sau Gabriel Surdu ar fi doi candidati reprezentativi pentru noi“, a spus Vasile Salaru, membru in Consiliul Judetean al PSD. Totul a pornit de la alegerile pentru desemnarea unui nou presedinte al filialei de tineret a partidului. Vechiul presedinte, Bogdan Abalasi, nu-l recunoaste pe cel nou, Catalin Ivan, despre care spune ca a fost impus cu forta de catre Nichita.

„Domnul Nichita, daca mai vrea sa mai ramana presedinte la PSD, trebuie sa invete sa respecte statutul si sa lucreze in echipa. PSD Iasi nu este o regie autonoma sau un SRL personal“, a declarat Bogdan Abalasi, fostul sef al TSD Iasi.

Seful PSD nu comenteaza

Ultimul pe lista contestatarilor este Vasile Salaru, membru in Consiliul Judetean al PSD. „Observ în politica ieseana o influenta deosebita a grupului de firme CONEX“, a spus Salaru. El considera de notorietate faptul ca prefectul actual Nicu Paduraru, deputatul Petru Movila si Catalin Ivan sunt fosti angajati ai grupului de firme condus de Ioan Prisecaru. Salaru a cerut autoritatilor verificarea cifrei de afaceri si a firmelor Radix si Ness IT, inainte si dupa venirea lui Nichita la Primarie.

„Nu comentez actiuni nelegitime care se desfasoara in afara cadrului partidului. Vom avea o sedinta si vom analiza aceste lucruri“, a spus Gheorghe Nichita.

Info

Schimb de stafeta

Senatorul Ion Solcanu s-a retras de la sefia PSD in aprilie 2006, dupa o domnie de 16 ani. Atunci, Solcanu l-a desemnat succesor pe Gheorghe Nichita, pe atunci presedinte al organizatiei municipale. Primarul Iasiului a fost ales presedinte la PSD Iasi in urma unui vot simbolic, venind la conducere intr-o perioada marcata de exodul in masa al membrilor din judet catre Alianta D.A. Senatorul Solcanu a motivat ca se retrage din cauza problemelor de sanatate.


(727 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Nichita si Fenechiu, la fel de contestati de membrii filialelor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.249233007431 seconds.