Luni, 30 Octombrie 2006 - 05:41 AM Aleg.RO: Basescu s-a intalnit cu Tariceanu pentru a demonstra ca se implica

Publicat de: Teodora Georgescu

curentul

Presedintele Basescu a avut ieri o intalnire de o ora cu premierul Calin Popescu Tariceanu pentru a stabili noua persoana desemnata de Romania pentru postul de comisar . In urma acestei intalniri, Tariceanu a trimis scrisoarea cu noua nominalizare presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Intelegerea dintre Basescu si Tariceanu a inclus si pastrarea tacerii asupra numelui ales, astfel incat cel care afla primul numele acestuia sa fie Jose Manuel Barroso. Intalnirea dintre Basescu si Tariceanu a fost indeplinirea unei promisiuni prezidentiale. "Eu cred ca desemnarea lui Varujan Vosganian a fost un esec. Ma voi implica, pentru ca Romania nu-si mai poate permite inca un esec in desemnarea comisarului", afirma Basescu intr-un interviu acordat ziarului "Jurnalul National".

"Obsesiile anti-liberale"

Dorinta de implicare a lui Traian Basescu in nominalizarea propunerii pentru comisarul european a declansat o adevarata revolta in randul liberalilor care nu s-au sfiit niciodata sa-l critice. "Basescu nu va fi implicat in nominalizarea urmatorului comisar", a declarat ieri presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu. "Traiesc o mare dezamagire ca Traian Basescu a descoperit de-abia acum ca trebuie sa sprijine cu toate fortele candidatul Romaniei. Traian Basescu s-ar fi comportat ca un adevarat presedinte al tarii daca nu si-ar fi urmarit obsesiile anti-liberale si ar fi sustinut candidatul propus de Romania, cu atat mai mult cu cat stia ca toate acuzatiile care i s-au adus acestuia sunt nedrepte", a declarat Olteanu.

Premierul demonteaza imaginea de "salvator" a lui Basescu

Bogdan Olteanu a fost contrazis insa, ieri, chiar de catre propriul sau sef de partid, premierul Tariceanu. Nu numai ca Basescu s-a implicat in a doua nominalizare pentru postul de comisar european, dar seful statului a stiut pas cu pas tot ce s-a intamplat si cu prima nominalizare. Tocmai pentru a demonta imaginea de "salvator al tarii" pe care a adoptat-o seful statului, premierul a declarat ieri, intr-un interviu acordat Mediafax, ca "presedintele Basescu a stiut in permanenta ce intentionam sa fac, unul din obiectivele mele, ca prim-ministru, fiind construirea si mentinerea unei relatii institutionale corecte cu Presedintia Romaniei. Am vazut ca un ziarist il cita pe presedintele Basescu, care ar fi spus ca se va implica de acum incolo in nominalizarea comisarului european. Interpretarea corecta este ca presedintele Romaniei a fost tot timpul informat in legatura cu deciziile guvernului".

Presa e de vina

Premierul Tariceanu a gasit, insa, principalul vinovat pentru retragerea lui Vosganian: mass-media. "Vreau sa spun ca am asistat la un scandal mediatic bazat pe date false si procese de intentie. S-a spus despre Varujan Vosganian ca ar fi fost colaborator al Securitatii, fapt infirmat atat de verificarile CNSAS, cat si de presedintele Basescu. S-a spus ca ar fi luat bani de la FNI, dar Varujan Vosganian a demonstrat ca a pierdut bani la FNI, si cate si mai cate! Aceasta cautare a senzationalului, de inteles din partea gazetarilor, a fost exploatata politic de oameni de la Bucuresti. Iar acest lucru va face rau in primul rand Romaniei", a declarat Tariceanu. El a adaugat ca, "din pacate, insistenta presei si faptul ca a simtit nevoia de a raspunde acuzatiilor urmau sa alimenteze un nou ciclu mediatic, marcat de transferarea problemei in mass-media europeana. Nu avea ce sa iasa bun din aceasta situatie, fiind nevoiti sa ne justificam in permanenta".


(747 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Teodora Georgescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Basescu s-a intalnit cu Tariceanu pentru a demonstra ca se implica | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 4.5334072113037 seconds.