Marți, 31 Octombrie 2006 - 05:39 AM Aleg.RO: Deputatii au mutilat-o pe ANI

Publicat de: Sursa: MEDIAFAX

curentul

Camera Deputatilor a adoptat, ieri, fara dezbateri, pe articole, legea de infiintare a Agentiei Nationale de Integritate, deputatii "votand pe banda rulanta" varianta Comisiei juridice criticata de ministrul justitiei, care prevede ca ANI sa controleze doar declaratiile de avere, si nu averile .

Deputatii au ales sa nu mai polemizeze pe tema proiectului de lege dupa ce ministrul justitiei, Monica Macovei, a anuntat ca intentioneaza sa retraga proiectul, si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a precizat ca, procedural, proiectul poate fi retras numai cand va fi trims la Senat, nu cand se afla in dezbaterea Camerei.

Proiectul de lege a fost schimbat esential de Comisia juridica, unde deputatii UDMR si PC au votat alaturi de cei ai PSD si PRM, iar reprezentantii PNL si PD au preferat varianta Monicai Macovei.

Bogdan Olteanu decisese saptamana trecuta sa retrimita la Comisia juridica cele mai importante articole, pentru ca aceasta sa le reanalizeze, dar comisia le-a lasat aproape neschimbate.

Deputatii nu au mai ridicat nici o obiectie, presedintele Bogdan Olteanu a facut chiar remarci referitoare la rapiditatea votului. "Parlamentul voteaza mai repede decat capacitatea mecanismului nostru de vot", a spus Olteanu, pe care l-a pufnit rasul de mai multe ori si i-a indemnat pe deputati sa voteze, cu apelativul "masina de vot".

Comisia juridica a modificat proiectul guvernului care propunea ca ANI sa controleze averile si sa verifice conflictele de interese si incompatibilitatile persoanelor cu demnitati publice. Astfel, in varianta comisiei, ANI urma sa controleze doar "declaratiile de avere dobandita in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor respective" si declaratiile de interese, renuntandu-se la controlul averilor si a incompatibilitatilor.

Votul final asupra proiectului de lege va fi dat astazi.


(916 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Sursa: MEDIAFAX


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Deputatii au mutilat-o pe ANI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.69204092025757 seconds.