Marți, 31 Octombrie 2006 - 05:39 AM Aleg.RO: Deputatii au casapit averile pana la capat

Publicat de: ---

evenimentulzilei Deputatii au decis ieri ca Agentia Nationala de Integritate sa controleze doar declaratiile de avere si nu si averile demnitarilor .

Alesii au votat ieri pe articole proiectul ANI, dand castig de cauza Comisiei juridice, care a modificat radical varianta venita de la guvern.

Desi ar fi trebuit sa dezbata articolele controversate ale legii, deputatii au renuntat sa o faca dupa ce ministrul justitiei, Monica Macovei, a anuntat ca intentioneaza sa retraga proiectul, si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a precizat ca, procedural, proiectul poate fi retras numai cand va fi trims la Senat, nu cand se afla in dezbaterea Camerei.

"Parlamentul voteaza mai repede decat capacitatea mecanismului nostru de vot", a spus ironic Olteanu, remarcand rapiditatea cu care deputatii au renuntat la dezbateri de teama ca proiectul ANI ar putea fi adoptat tacit (n.r. - termenul de adoptare tacita se implinea pe 2 noiembrie), in forma propusa de Monica Macovei.

Legea ANI urmeaza sa primeasca azi votul final al Camerei Deputatilor. In forma trecuta ieri pe articole cu votul UDMR, PC, PRM si PSD, Agentia Nationala de Integritate se va ocupa de controlul declaratiilor de avere si de interese ale demnitarilor.

In cazul in care sunt remarcate neconcordante intre veniturile si averile acestora singurul lucru pe care inspectorii ANI il pot face este sesizarea organelor penale sau fiscale, care ar trebui sa declanseze procedura de control.


(744 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Deputatii au casapit averile pana la capat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.1455240249634 seconds.