Marți, 31 Octombrie 2006 - 05:40 AM Aleg.RO: Profit de aproape 800.000 de euro, scăpat printre degete de CJ Timiș

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Consilierii județeni timișeni au respins vânzarea primului teren din Parcul Tehnologic și Industrial, după discuții în contradictoriu care au durat aproape o oră, transmite corespondentul AMOS News. Președintele CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, a propus vânzarea acestuia către firma ce îl deține în concesiune, SC „IOROM Industry” SA. Conform contractului de concesiune încheiat între autoritățile județene și societate, o condiție esențială pentru vânzarea terenului este plata redevenței până în anul 2018.

Suma finală pe care ar fi obținut-o administrația din această tranzacție se ridică la aproape 800.000 de euro. Prețul de la care urmau să înceapă negocierile era de 11 euro/mp, la care se includea și plata redevenței pe perioada rămasă până la finele contractului, adică un total de 55 de euro/mp, plus TVA.

Consilierii PRM, PSD și independenți nu au fost de acord, din start, cu această tranzacție. „Ar trebui să vindem la prețul pieței, nu doar cu 11 euro pe metru pătrat”, a precizat Titu Bojin, consilier PSD, în timp ce Ionuț Nasleu (PRM) a acuzat executivul că vrea să facă speculații imobiliare.

La votul final, doar 22 din cei 37 de consilieri au aprobat acest proiect. Respingerea proiectului a trecut neobservată de executiv, până când Alexandru Factor, consilier PSD, a atras atenția că nu s-a întrunit necesarul de voturi, de două treimi.


(745 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Profit de aproape 800.000 de euro, scăpat printre degete de CJ Timiș | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.78886008262634 seconds.