Marți, 31 Octombrie 2006 - 05:40 AM Aleg.RO: FLORIAN BICHIR: Numele primarilor, pe toate gardurile

Publicat de: ---

evenimentulzilei Atunci cand reusesc sa duca un lucru la bun sfarsit, edilii nostri tin mortis sa marcheze momentul .

Indiferent de regimul politic, nu exista loc public unde sa nu fi fost scrijelit numele „harnicului” primar care s-a implicat pentru comunitate. Langa un banal gard, o cismea, loc de urinat cainii sau aruncat tigarile exista cate o pancarta - de multe ori mai mare decat insusi maretul edificiu realizat - pe care troneaza numele celui sub indrumarea caruia s-a realizat: „Lucrarea realizata cu sprijinul primarului X”. E o boala a copilariei care-i loveste pe toti primarii, e un infantilism de care putini au scapat.

Unii zic ca, de fapt, asistam la o reclama mascata, la o campanie electorala permanenta. Nu zic nu, dar e putin jenant - vorba aceea, numele prostilor, pe toate gardurile - ca numele primarilor sa apara pe boscheti, avioane utilitare, locuri de joaca, tomberoane. Oare au impresia ca cetatenii sunt atat de fraieri incat sa nu observe lucrurile bune? Trebuie sa le zgarii retina, sa le violezi simturile olfactive cu numele tau pus la mare cinste?

In plus, asistam la o greseala elementara: toate lucrarile se fac din bani publici, adica din banii cetatenilor, iar primarii ar face bine sa nu se mai faleasca pentru ca, la urma urmei, isi fac doar datoria. Metoda aia basesciana - „aici sunt banii dumneavoastra” - a fost dusa in ridicol de cativa indivizi care ar fi in stare sa-si puna numele si pe capacul de la WC. Grandomani care cred ca scot ochii electoratului cu doua-trei asa-zise realizari.

Ce s-ar intampla, Doamne fereste, daca dau la mine in zona de un primar destoinic? O sa merg pe trotuarul realizat de primarul X, voi calatori cu autobuzul pe o artera realizata tot de primarul X, voi admira florile si parcurile realizate tot de edil, blocul va fi vopsit de el, gunoiul luat la staruintele lui? O sa innebunim, o sa credem ca suntem la un „Big Brother”, iar primarul este un ochi magic care ne urmareste si ne controleaza viata.

Chiar trebuie sa asistam la exhibitionismul asta ieftin, de trei bani? Si daca pun placute toti, de la Videanu pana la ultimul primar, la ce vom asista? La o capitala plina de panouri si pancarte. Care, de multe ori, ascund mizeria si delasarea unor asa-zisi edili indragostiti de numele lor.

Florian Bichir


(696 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

FLORIAN BICHIR: Numele primarilor, pe toate gardurile | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71479392051697 seconds.