Marți, 31 Octombrie 2006 - 05:44 AM Aleg.RO: Vosganian nu a fost primit de Basescu

Publicat de: Cristina Manea

curentul

Presedintele Traian Basescu nu a vrut sa se intalneasca cu senatorul PNL Varujan Vosganian, retras din cursa pentru comisarul european . Ieri, Vosganian a dezvaluit faptul ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu, saptamana trecuta, vineri, sa ii acorde o intrevedere, numai ca seful statului nu i-a dat nici un raspuns. Tocmai de aceea, Varujan Vosganian a iesit ieri in fata presei pentru a transmite un mesaj presedintelui Basescu, dar si opiniei publice. "Nu sunt ofiter acoperit al SRI, nu am fost ofiter al nici unui serviciu secret al Romaniei. Nu am fost informator si nu am colaborat in niciun fel cu fosta Securitate", a declarat Vosganian, respingand astfel informatiile vehiculate in presa ultimelor zile. Vosganian i-a cerut lui Basescu sa afle "sursa" si "motivatia" situatiei "delicate" in care a fost pusa Romania. Mai mult, Vosganian a recunoscut ca observatia Comisiei Europene la adresa sa se referea la o declaratie a lui Traian Basescu din anul 2000, in legatura cu posibila sa relatie financiara cu un om de afaceri.

"Cred ca ar fi trebuit sa comunicati presedintelui Comisiei Europene faptul ca v-ati retras acele declaratii. Cred ca aveti datoria de a fi garantul drepturilor constitutionale si de a dori restabilirea adevarului", a completat Vosganian, referindu-se la faptul ca Basescu si-a retras acuzatiile in cadrul unui proces. Vosganian nu a pronuntat nici o clipa numele lui Sorin Ovidiu Vintu, persoana controversata la care se referea observatia Comisiei Europene. Și totusi, senatorul PNL nu a adus nici el lamuriri cu privire la relatia sa cu Vintu, axandu-se pe problema relatiei sale cu Securitatea. Aceasta in ciuda faptului ca nu acest subiect a stat la baza respingerii candidaturii sale pentru postul de comisar european, ci relatia nelamurita cu personaje controversate din mediul de afaceri. Pentru a fi si mai convingator in privinta trecutului sau si pentru a demonstra ca nu avea cum sa colaboreze cu Securitatea, Vosganian a facut o scurta prezentare, pe un ton patetic, a istoriei familiei sale, prin care a subliniat chinurile la care au fost supusi bunicii, parintii si intreaga sa familie in perioada comunismului. Vosganian a spus, in repetate randuri, ca el s-a impotrivit intotdeauna comunismului, motiv pentru care a fost pe cale de a fi exmatriculat din facultate.

Liberalul a spus ca nu are resentimente fata de ceea ce s-a intamplat, dar ca spera ca evenimentele din ultima vreme sa serveasca drept lectie pentru tara in care traim, evitand pe viitor astfel de intamplari denigratoare.

La finalul intalnirii cu presa, comisarul retras a spus ca va continua sa lupte alaturi de Basescu si in campania din 2009, daca ii vor permite conditiile politice si "sper sa pot spune lucruri la fel de frumoase despre dumneavoastra (despre Basescu -n.r.)".


(768 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Cristina Manea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Vosganian nu a fost primit de Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.6350491046906 seconds.