Luni, 02 Aprilie 2007 - 06:22 AM Aleg.RO: PLD si-a facut congres ca sa-l laude pe Basescu

Publicat de: Liliana RUSE

Gândul PLD se pregateste sa ia locul PNL in cadrul Aliantei . Congresul de sambata, in care liberal-democratii si-au ales conducerea, a fost primul pas facut de PLD in aceasta directie. In sala decorata in culorile Aliantei - portocaliu si albastru - insusite de catre PLD, principalii lideri ai partidului si-au tinut discursurile centrate pe atacuri impotriva PNL si a lui Calin Popescu Tariceanu, precum si pe mesaje de sustinere a lui Traian Basescu. Theodor Stolojan a imprumutat chiar sintagme ale sefului statului: "Sistemul ticalosit de privatizare a energiei electrice", "sisteme ticalosite de drenare a banilor publici". Pentru fostul consilier prezidential, "in Romania, nu mai guverneaza Alianta DA, ci e pe cale sa ajunga la putere conglomeratul politic reunit in Partidul Baietilor Destepti". if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); Definind PLD drept un partid de opozitie "la adresa guvernului si a patrulaterului negru", Stolojan si-a proclamat formatiunea ca fiind continuatoarea spiritului Aliantei, sustinator neconditionat al lui Basescu: "Nici un fel de critici rauvoitoare, menite sa acrediteze ideea ca suntem o anexa prezidentiala, nu ne vor indeparta de ceea ce este corect. In ciuda logicii perverse aplicate de unii politicieni, nu este o rusine sa fii sustinatorul presedintelui Traian Basescu. Inamicul politic nu este seful statului, ci fortele retrograde care blocheaza reforma (...) Ne consideram partenerii firesti ai PD, pentru ca suntem pastratorii spiritului si principiilor Aliantei".

Gheorghe Flutur a incercat sa-si intreaca seful in osanale la adresa lui Basescu: "Noua majoritate vrea sa vanda meciul impotriva coruptiei. Asta dupa ce suspenda arbitrul, ca sa nu-i fluiere nimeni pentru acest blat politic. Ei bine, trebuie sa le spunem ca n-au ei atatea papioane cate fluiere avem noi, cei din PLD".

Valeriu Stoica a mai echilibrat situatia: "Noi nu suntem anexa PD. Este problema PD cat de repede va intelege ca premierul il foloseste doar ca paravan pentru a ascunde noua coalitie de stanga. Este problema PD daca doreste sa fie folosit, din cand in cand, la schimb cu PSD, pentru a face respiratie artificiala unui muribund". Fostul ministru a sustinut ca PLD nu este "un partid inventat de presedinte" si ca pozitiile sunt comune celor ale lui Basescu din simplul motiv ca ambele parti lupta de aceeasi parte a baricadei.

Alegerile n-au avut nici un fel de miza. Stolojan a fost ales presedinte, Flutur - presedinte executiv - si Stoica - presedintele Consiliului Reprezentantilor Nationali. Vicepresedinti au devenit Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Florin Popescu, Gabriel Sandu, Mircea Cinteza, Cornel Stirbet si Mihai Tabuleac. Acum, PLD va incepe demersurile de afiliere la Partidul Popular European, bazandu-se pe sprijinul pedistilor. liliana.ruse@gandul.info


(479 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Liliana RUSE


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

PLD si-a facut congres ca sa-l laude pe Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56713700294495 seconds.