Miercuri, 04 Aprilie 2007 - 06:48 AM Aleg.RO: Vrancea: Oprișan a dat în judecată Poliția pentru a-și recupera armele

Publicat de: Cristi CIUPERCĂ

AMOS News Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea. Șeful CJ Vrancea solicită instanței de judecată ca prin hotârârea pe care o va pronunța să anuleze actul administrativ al IPJ Vrancea din 14 noiembrie 2005, document în baza căruia a fost obligat să depună la armurier autorizat armele de vânătoare deținute, iar la IPJ Vrancea – Serviciul Logistică, arma de apărare deținută de acesta.

Pe cale de consecință, Marian Oprișan mai solicită să i se ridice suspendarea dreptului de utilizare și port armă. Reamintim că împotriva președintelui Consiliului Județean s-a luat această măsură  în momentul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală împotriva sa în dosarul în care a fost trimis ulterior în judecată pentru infracțiuni la Lg. 78/2000. Dosarul în care Oprișan a fost trimis în judecată se află în prezent pe rolul Judecătoriei Focșani.


Dispozițiile art. 15, alin. 1, lit. d, din Lg. 295/2004 prevăd o singură condiție care trebuie îndeplinită pentru ca unui posesor de armă să i se suspende acest drept: titularul dreptului de port și folosire de armă letală să fie învinuit sau inculpat într-o cauză penală pentru o faptă săvârșită cu intenție pentru care legea prevede o pedeapsă al cărei maxim special este mai mare de un an.  


"Consider măsura luată împotriva subsemnatului ca fiind abuzivă și din următoarele considerente: infracțiunile pe care se prezumă că le-aș fi săvârșit, așa cum reiese și din adresa IPJ, nu sunt din categoria celor săvârșite împotriva persoanei, siguranței statului sau prin violență, pentru a oferi organelor de cercetare penală motivația suspendării sub suspiciunea că aș folosi armele din dotare în săvâșirea altor fapte pentru a încălca liniștea publică sau a afecta integritatea unei persoane", mai precizează Oprișan în acțiunea introdusă în instanță. 


Înainte de a se adresa instanței de judecată, Marian Oprișan a solicitat și Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea să anuleze această măsură de suspendarea dreptului de a purta și folosi arma. IPJ Vrancea nu a dat curs solicitării lui Oprișan, considerând că o astfel de măsură nu ar fi conformă cu legea în vigoare în această privință. „Suntem în imposibilitatea revocării măsurii suspendării dreptului de a purta și folosi armele câtă vreme situația legală care a stat la baza luării acestei măsuri subzistă (se referă la faptul că a fost trimis în judecată n.r.)”, se arată în răspunsul primit de Oprișan de la Poliție. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Vrancea și are un prim termen pe 10 aprilie.


(331 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristi CIUPERCĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Vrancea: Oprișan a dat în judecată Poliția pentru a-și recupera armele | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55874609947205 seconds.