Miercuri, 04 Aprilie 2007 - 06:55 AM Aleg.RO: Mircea Geoana:“Daca Basescu va invalida Guvernul ne vom afla in fata unei lovituri de stat”

Publicat de: ---

cronicaromana Daca presedintele Traian Basescu va incerca sa invalideze noul cabinet cu care premierul va veni in Parlament, ne vom afla in fata unei incercari de lovitura de stat, a afirmat luni seara, la Antena 3, presedintele PSD, Mircea Geoana . “Daca lui Traian Basescu ii trece prin cap sa treaca peste votul suveran al Parlamentului si daca va refuza constrasemnarea decretului de numire a ministrilor restructurati, nu avem de-a face numai cu incalcarea grava a Constitutiei, ci o lovitura de stat de tip prezidential in Romania. Daca cineva ii da acest sfat, sa nu o faca, pentru ca pentru Traian Basescu va fi inceputul unei perioade foarte dure pentru Romania”, a afirmat Geoana. In opinia liderului social-democrat, Traian Basescu “a incercat sa reintre in jocul politic prin consultarile de la Cotroceni”. “Si, desi aveam toate motivele sa nu mergem acolo, pentru ca presedintele s-a descalificat ca mediator politic, am fost un pic si din curiozitate - daca el intelege in ce situatie este, si am iesit de acolo cu aceeasi litanie pe care o auzim de doi ani: “ancitipate, anticipate’’, a sustinut Mircea Geoana. Presedintele PSD a mai sustinut ca Traian Basescu nu are nicio solutie politica la criza din prezent. “Iar el poate suna la liderul PSD sau oricare sa propuna orice fel de formula, deciziile se iau in Parlamentul Romaniei”, a adaugat el. Geoana s-a aratat convins ca romanii “s-au saturat de limbajul de birjar”. “Si cred ca romanii nu mai vor un altfel de lider, eu nu folosesc astfel de limbaj, astfel de cuvinte, pentru ca nu asa m-a invatat mama mea”, a mai spus liderul PSD. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a reafirmat luni seara, la Antena 3, ca parlamentarii formatiunii vor depune imediat o motiune de cenzura in cazul in care vreun ministru al UDMR va promova principiul autonomiei etnice sau teritoriale. “Raspunderea pentru modul in care UDMR se raporteaza la Constitutie ii apartine premierului. Daca vom constata insa ca nu stiu care ministru UDMR pune in aplicare principiile autonomiste ale acestei miscari politice, a doua zi vom depune o motiune de cenzura”, a precizat Geoana. In opinia sa, “cei care au guvernat pana acum au acceptat pretentii exagerate de la UDMR”, intre acestea fiind Legea privind statutul minoritatilor sau accesul la unele ministere importante. Mai mult, Geoana a sustinut “ca a doua zi (de la alegeri - n.r. ) Marko Bela era vicepremier, iar Laszlo Borbely ministru”. In ceea ce priveste ‘prigoana alesilor PSD’, Geoana sustine ca principalii vinovati sunt democratii si Traian Basescu pe care ii doreste in opozitie. ‘Ia sa mai stea si PD in opozitie, ca prea s-au mai fudulit’, a adaugat liderul PSD. El a subliniat inca odata ca PSD va vota un guvern fara PD, dar este, in acelasi timp, destul de sceptic fata de competenta individuala a ministrilor.


(337 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Mircea Geoana:“Daca Basescu va invalida Guvernul ne vom afla in fata unei lovituri de stat” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6097469329834 seconds.